CONEGUIN LA REALITAT AL CME

149/2021

En una enquesta realitzada el passat mes d’octubre de 2020 per Institut de Ciències Polítiques i Socials (ICPS), la nostra Institució el Cos de Mossos d’Esquadra va ésser la més valorada amb una puntuació de 5’98 sobre 10.

La Generalitat tot just va ser valorada amb un 4’33 i els partits polítics amb un 2’92.
En la majoria d’enquestes recents la nostra Institució sempre ha estat entre les tres més valorades pels ciutadans de Catalunya.

Aquests estudis ajuden a conèixer i alhora reconèixer que la tasca diària, que fan els mossos i mosses, s’ajusta a allò que la ciutadania espera de nosaltres.

Han de saber que aquesta vocació de servei, aquest compromís i esperit de millora, pràcticament, només es troba a les escales bàsica i intermèdia, qui dia rere dia, es troben al peu del canó.

Aquestes escales són, per sort, el 98% dels membres del cos. Això vol dir que, en gran mesura, aquest reconeixement popular és fruit del seu treball.

Com a Sindicat que només representa a l’escala bàsica i intermèdia, ja que així ho vam decidir en els nostres inicis, no tenim conflictes d’interessos i ho podem dir clar i català: un dels principals problemes d’aquest cos, son els seus “grans comandaments”.

Existeix una total desafecció entre qui treballa i qui “dirigeix”, i aquest sentiment és de calat al cos. Existeix la sensació que, un cop arriben a certes “esferes” passen a ser polítics, només volen assegurar “la seva cadira”.

Aquestes elits classistes venen un missatge d’empatia, que no surt de les portes del seus despatxos.

Molts pensàvem que, un cop el desplegament hagués finalitzat, poc a poc alguns d’aquells companys i companyes que havien estat amb nosaltres a peu de carrer, que acumulaven centenars de torns a les seves esquenes, milers d’actuacions de tots els colors… substituirien a aquells que ens “manaven” sense cap més experiència que haver entrat abans a un cos sense competències i que acumulaven galons al pes.

La realitat és que al CME hi ha un sostre de vidre per a tots aquells que una gran majoria reconeixem com a grans policies, que han sigut el mirall de molts de nosaltres i mai els han deixat donar aquest pas endavant per por a que les coses canviessin.

Per tot això, fem registre d’un escrit al nou Conseller, sol·licitant fer una enquesta/estudi a les escales bàsica i intermèdia, on de manera anònima i confidencial, puguin fer un PGA dels seus comandaments superiors. Això, permetrà conèixer quina és la realitat del nostres cos.

 

USPAC, L’ESCUT DELS MOSS@S

03 de juny de 2021

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.