CONSELL EXTRAORDINARI 22-11-2021: SITUACIÓ ACTUAL DEL CME

PDF

268/2021

Després del malestar generat dins el Cos de Mossos d’Esquadra i policies en general, per la manca de recolzament públic de la cúpula política i govern actual, avui se’ns convoca a una sessió extraordinària del Consell de la Policia, a la qual assistirà el Molt Honorable President de la Generalitat de Catalunya, Sr. Pere Aragonès i Garcia, amb un únic punt del dia a proposta de l’Administració: Situació actual de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra.

Des de la USPAC, els traslladarem de primera mà quina és la situació real del Cos de Mossos d’Esquadra en l’actualitat:

• Existeix una total desafecció entre qui treballa i qui “dirigeix”. Aquest sentiment és de calat al cos, tant a nivell policial com polític. Els mossos i les mosses no se senten recolzats per aquells que tenen l’obligació de fer-ho.

• Han intentat revertir el malestar que hi ha des de fa mesos dins el cos, amb dues mocions: la Moció 28/XIV de 21 d’octubre de 2021, amb una sèrie de punts que caldrà es facin efectius i la Moció 33/XIV sobre la seguretat pública i la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de 4 de novembre de 2021 amb una sèrie de compromisos i propostes que s’haurà de veure si són només paraules o es converteixen en fets.

• Entre aquestes peticions trobem increment de mitjans tècnics, materials, vehicles, renovar la uniformitat i incrementar la plantilla… no ens oblidem de la jubilació anticipada, que a data d’avui no s’està donant compliment a l’Acord signat al 2020. Els mossos i mosses estan cansats de paraules i volen fets.

• Es parla en la mateixa Moció 33/XIV de la defensa jurídica dels membres de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra, i s’insta a “continuar garantint”, tant si han sofert lesions en l’exercici de les seves funcions com si són objecte d’acusació. Doncs comencin de veritat a treballar i, si més no, ens podrien explicar què passa amb el cas Marcel Vivet o l’assalt al Parlament al 2018 que es jutjarà aquesta mateixa setmana i que el dia 9 de novembre de 2021, a menys de dues setmanes d’iniciar el judici, els advocats de la Generalitat renunciaven a la defensa dels companys ferits.

• La revisió del model d’ordre públic ha entrat en el debat polític. D’una banda trobem dins la mateixa Moció el rebuig a la instrumentalització partidista de la Policia de Catalunya, amb un compromís d’iniciar tràmits per actualitzar el marc legislatiu de la seguretat pública de Catalunya incorporant les conclusions que s’aprovin de la Comissió d’Estudi sobre el Model Policia, comissió que liderarà la CUP, i ja som coneixedors de l’estima d’aquest partit vers la policia.

• Es vol modificar el Decret de Segona Activitat, vulnerant drets als treballadors i sobretot a aquells que estan patint una incapacitat permanent total. Discriminant greument aquells que estan mancats d’aptituds psico-físiques i aquells que tenen una edat per sobre els 57 anys. També seria per tractar a banda la discriminació que hi ha entre l’escala bàsica i intermèdia quant a la segona activitat, la qual cosa encara agreuja més el sentiment de la “tropa” d’aplicar diferents vares de mesura en funció de la graduació. Sembla que no hi ha llocs vacants per la tropa, però els comandaments a partir de certs galons no tenen cap problema per aconseguir un despatxet a dit.

• Actualment, i donat l’incompliment reiterat de la publicació de concursos de provisió, hi ha molts mossos i mosses que porten anys fora de casa i sense possibilitat d’apropar-s’hi en els propers anys. Sense cap mesura de conciliació real i amb uns horaris fruit d’un decret obsolet que data del 1996 i que està molt lluny de garantir aquesta mínima conciliació laboral i familiar.

• I per últim, ho hem volgut incloure com a últim punt perquè considerem que traspassa tots els límits: si un company/a mor, les hores treballades que té acumulades a les bosses corresponents NO ES PAGUEN. Així és, un mosso o mossa que ha estat treballant hores i no les ha pogut gaudir quan estava de servei (tots som coneixedors de la gran problemàtica que hi ha amb el gaudiment de les hores acumulades sobretot en algunes unitats) no les gaudirà, però tampoc li seran retribuïdes als seus hereus. La resposta és NO i que MAI s’HA FET. És inadmissible que es doni aquesta situació i bastant miserable.

Aquesta, Sr. Pere Aragonès, és la situació actual i REAL del CME.

Des de la USPAC demanem FETS i no PARAULES, un cop més, i és que el cos de Mossos d’Esquadra està esgotat i al límit, i les actituds partidistes d’uns i altres no fan més que empitjorar l’escenari actual.

 

USPAC, L’ESCUT DELS MOSS@S!
22 de novembre de 2021

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.