EXIGIM UNA NOVA AVALUACIÓ DE RISCOS PER A LA SALA DE COMANDAMENT DE REUS

270/2021

Després de visitar setmanalment la Sala de Comandament de Reus i un cop s’ha fet efectiva l’última ampliació d’efectius, hem pogut recollir moltes queixes, les quals hem comprovat in situ. I més tenint en compte que l’augment d’efectius afecta també als espais de treball dels company i companyes d’aquest destí.

Manca de ventilació, queixes pel soroll i climatització, ús de pantalles grans sense cap funció i que transmeten molta calor als operadors, cascs de mala qualitat, cadires que no compleixen la normativa (moltes en mal estat), manca d’il·luminació i reixes de ventilació al sostre de la zona que s’ha ampliat, places de pàrquing interior insuficients, manca d’efectius, soroll dels motors de ventilació del sostre (zona dels caps de torn regional), instal·lació d’un tercer monitor a tots els operadors, antic i que no compliria normativa (el contrast amb els monitors nous afecta a la vista, ja que la il·luminació de la pantalla és diferent)… entre d’altres.

Per aquest motiu, i donat que l’última avaluació de riscos data de 2015, hem sol·licitat a la Subdirecció General de Prevenció de Salut i Riscos Laborals. També ho elevarem al Comitè de Salut i Seguretat Laboral del dia 10 de desembre:

• Que es realitzi, de manera urgent, una avaluació de riscos a la Sala de Comandament de Reus, per tal de comprovar aquestes incidències i és posi solució a les diferents problemàtiques que hem pogut comprovar.

• Així mateix, que es realitzi l’estudi de càrregues de treball i una avaluació de riscos psicosocials que tantes vegades hem sol·licitat.

La salut dels treballadors és responsabilitat de la Subdirecció de Prevenció de Riscos i Salut Laboral, per tant esperem que donin resposta a les nostres peticions i tinguin a bé millorar les condicions laborals dels mossos i mosses, de manera urgent.

 

USPAC, L’ESCUT DELS MOSSOS
Reus, 23 de novembre de 2021

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.