ACCIÓ SINDICAL

MODIFICACIÓ DECRET SEGONA ACTIVITAT: UN DESGAVELL FRUIT DEL DESCONEIXEMENT O INTERESSOS PARTICULARS D’ALGUNS

271/2021

La incompetència de la Subdirecció General de Recursos Humans per donar compliment al Decret 246/2008 de Segona Activitat, comportarà que companys declarats en situació d’incapacitat permanent total hagin d’optar entre un lloc de treball adaptat o la prestació per incapacitat.

Aquesta és la proposta que avui 23 de novembre de 2021 (12.00 hores) es presentarà a la COPSA: el passi a segona activitat dels mossos declarats en incapacitat permanent total. Això tindrà 3 efectes directes:

1. Desaparició dels llocs de suport tècnic no policial que, recordem, era una solució transitòria adoptada pel Decret de Segona Activitat mentre no es configurés legalment l’escala “d’auxili policial”.

2. Pèrdua de la pensió per incapacitat permanent total. Com diu el Tribunal Suprem i el TJSC, la segona activitat és incompatible amb una prestació per incapacitat i, per tant, els mossos hauran d’optar entre la pensió -i expulsió del cos -; o continuar en segona activitat, però sense pensió.

3. Els actuals tècnics de suport no perdran el seu lloc de treball però perdran la pensió d’incapacitat si les tasques que fan es declaren “tasques en segona activitat”.

És un desgavell fruit d’una supina manca de coneixement, preparació, treball i interessos particulars d’alguna associació que fa anys reclama el passi a segona activitat de les persones declarades en incapacitat permanent total.

Avui, 23 de novembre a les 17.30 hores, els nostres serveis jurídics us informaran per la plataforma zoom i obert a tot el col·lectiu, del resultat dels acords que es prenguin avui i els seus efectes.

 

Inscripció: formació@uspac.cat

23 de novembre de 2021

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.