EL SENSE SENTIT DE LA DAI: OBLIGA ALS MOSSOS A DESPLAÇAR-SE ENTRE PROVÍNCIES EN DIFERENTS FASES PER UNA DECLARACIÓ

Download Now

89/2020

Com diu el Conseller Miquel Buch, l’autoritat competent del Gobierno de España ha establert la prohibició de desplaçament de persones entre diferents regions sanitàries.

Els motius són obvis i coneguts per tots ciutadà de bé, excepte pel cap de l’Àrea Disciplinària de la DAI Josep Graells que ha decidit saltar aquesta prohibició.

Està obligant als companys que han d’assistir a la DAI, bé com investigats o testimonis, a desplaçar-se entre regions sanitàries diferents (Tarragonès, Ponent o Girona) per rebre’ls declaració a Barcelona.

Al mateix edifici de les Corts on els facultatius continuen fent teletreball per risc de contagi a la Covid-19, s’imposa als companys a què entrin en habitacles de 3 per 2 metres, amb l’instructor, el secretari de les diligències, advocat…

Mentre les declaracions o vistes judicials es fan mitjançant el programa Webex per evitar el desplaçament de detinguts o advocats a les seus judicials, la Direcció General de la Policia va per lliure i obligar a trencar les normes sanitàries que el mateix President Quim Torra exigeix.

Han perdut el Nord, el Sud i tota la resta de punts cardinals. La DAI es creu tan omnipotent que decideix qui, com i quan pot saltar-se les normes sanitàries que prohibeixen el desplaçament entre regions sanitàries, i que a més estan en diferents fases posant en risc la salut dels companys i de la ciutadania.

Els mossos, que hem de garantir el compliment de la Llei, som els primers que ens la saltem. Amb quina autoritat podem explicar o sancionar a un ciutadà que es desplaça indegudament quan som nosaltres els primers a fer-ho?

Exigim que el Director General de la Policia Pere Ferrer doni les instruccions necessàries a la DAI perquè es garanteixi el compliment de les normes sanitàries que TOTS, i els mossos els primers, HEM DE DONAR COMPLIMENT.