RESUM REUNIÓ REGIONAL ENTRE SINDICATS I CAPS RPCT 11/06/2020

88/2020

Ahir, 11 de juny, vam assistir a la reunió regional de la RPCT amb el Cap de la Regió, la Cap d’Administració, Suport Regional i el Cap de l´ABP Tarragona, també va assistir el responsable de relacions laborals de la SGRRHH.
Fem resum dels punts aportats per USPAC i si necessiteu ampliació o aclariment podeu contactar directament amb el delegat/da de la vostra zona:

PUNTS GENERALS A NIVELL REGIONAL:

-Demanem informació i dades d´aïllats i positius de COVID19 a la RPCT:

Total efectius afectats: 227 mossos (Alt Camp 32, Baix Camp 24, Baix Penedès 19, Tarragona 40, ARRO 14, Trànsit 27, Cambrils 8, Falset 5, Montblanc 4, Salou 14, SRC 36, URPAC 3, URPA 1), actualment 135 donats d´alta.
A 118 efectius se li ha fet la prova PCR en compliment de la providència del TSJC a instància d´USPAC, s´han donat 2 positius (tenint en compte que quan es van fer les PCR molts d´ells portaven més d´un mes de baixa, d´aquí la importància de realitzar test serològics a tots els moss@s per veure la incidència real al cos).

-Persones vulnerables (PES): Hi ha 80 treballadors especialment sensibles a la Regió, 76 dels quals estan confinats per prevenció i 4 han retornat voluntàriament a treballar.

-Desinfecció i neteja de vehicles policials: La cap d’Administració ens diu que es fa desinfecció de vehicles policials a les diferents comissaries 2 cops per setmana i si hi ha algun cas de possible covid19 es porta a l´empresa encarregada per fer una desinfecció més exhaustiva. A partir d´aquesta setmana s´iniciarà també neteja a fons dels vehicles.

-Desinfecció i Neteja de comissaries: Augment de les hores de neteja a les comissaries, quant a desinfeccions s´ha fet a Sala, Valls, Reus i Cambrils, si hi ha cap incidència covid19 es fa desinfecció.

-Estat de material a la Regió: preguntem si en cas de rebrot i de fer pas enrere el material està assegurat (EPI, mascaretes tant quirúrgiques com FFP2, guants, gel hidroalcohòlic…): El cap regional ens comunica que ara per ara no tenen cap problema d´abastiment de material de protecció i que es va proveint les diferents comissaries de la Regió segons necessitat.

-Directrius pel que fa al Romanent generat pel fet de donar compliment a la providència del TSJC per fer les PCR i que el Departament d´Interior i Salut van tenir aturades durant 3 setmanes. No es pot responsabilitzar als treballadors castigant-los amb un increment de romanent generat per la incompetència o mala gestió d´alguns, a banda que és una il·legalitat:

Aprofitant que tenim present al responsable de relacions laborals, adrecem la pregunta directament a ell, la resposta és que ho estan estudiant i que les directrius les marca la SGRRHH. Porten més d´un mes estudiant, insistim: en cap cas el compliment d´un requeriment judicial pot comportar l´increment de romanent.

-Anul·lació del romanent ja planificat anualment i que es canvia per raons operatives a d´altres dates, recordar a les diferents Oficines de Suport que cal aplicar els coeficients que marca el decret:

El cap de la Regió diu que si s´ajusta al Decret s’ha d’aplicar coeficients.

-Sobrecàrrega de treball de les conferències a la SRC, manca d´efectius: Tema tractat de fa mesos tant amb l´anterior cap com amb l´actual i caps regionals afectats del territori, finalment sembla que s´està intentant revertir la situació que passa per desdoblament d´alguna conferència i per reajustar la plantilla a la càrrega real de treball ( bossa hores extra, increment efectius i funcionament de les tablets).
La nostra organització sindical ha denunciat en les últimes setmanes aquesta situació als mitjans públics: https://tarragonadigital.com/area-metropolitana/sindicat-demana-mes-efectius-mossos-esquadra-sala-112-reus
Seguirem molt pendents d´aquesta problemàtica i la seva evolució.

-Pla d´estiu i reforç d´efectius a la Regió: Pel que fa al pla de costa venen a la Regió 8 efectius a Vendrell, 14 a Cambrils i 11 a Salou, els agents que estan ara finalitzant les pràctiques abans de Sant Joan previsiblement reforçaran Salou i s´ha demanat reforç a Tarragona a partir de l´1 d´agost amb efectius de la 27a que estan actualment finalitzant el curs a l´ISPC.

-Sobrecàrrega de feina a les “peixeres”: Sobretot a les ABP com pot ser Tarragona, Reus, Vendrell… i segons horari hi ha un increment de tasques i trucades i s´ha de prioritzar sempre la seguretat, vigilància de càmeres… Miraran l´opció de tenir dos efectius a porta, es pot reforçar amb companys amb segona activitat o algun tipus d´adaptació laboral.

-Vehicles en dipòsit judicial segueix en augment: Cap de Regió ens diu que és un problema que vol solucionar i que amb la crisi del covid19 ho van aturar, es compromet a iniciar de nou el treball per solucionar el problema.

-Canvi vehicle FURA Cambrils: El Cap de Regió ens demana tractar-ho directament amb el cap de l´ABP, així ho farem.

-Ordinador UI Montblanc: Segueixen esperant l´ordinador, no han avançat en les gestions.

ADMINISTRACIÓ

-Espai/climatització vestidors Salou: Ho tenim denunciat a Inspecció de Treball, ens diuen que sobrepassa a les decisions del servei d´Administració i que s´ha passat a infraestructures…

-Manca de personal administratiu presencial: La cap d’Administració ens comunica que des de l’inici de la crisi per la covid19, funció pública va redactar una instrucció on enviava a casa a fer teletreball a tot el personal funcionari administratiu per no ser servei essencial, menys el personal de manteniment.
Durant aquestes últimes setmanes i depenent de les fases, s’activa personal administratiu per treballar físicament a les comissaries i per poder tancar nòmines.
A nivell retributiu, només es va poder pagar hores extra i nits dels mesos de febrer.

S´estan posant al dia pel que fa a les imputacions horàries, i els endarreriments s´aniran cobrant perquè s´ha donat prioritat a aquest tema.
Reconeixen que actualment no estan al dia des de gener a unitats com UI Tarragona, AIC i ARRO, han donat prioritat a la problemàtica i han posat una tercera persona a recursos humans, en el cas de l´ARRO tindran una única administrativa pel tema de les imputacions horàries a partir d´aquesta setmana.

-Les dietes generades fins agost de 2019 es van pagar a tota Catalunya, excepte Tarragona per manca de tramitació: Reconeixen l´error que van tenir i actualment tramitat i a l´espera de pagament (els endarreriments es paguen per lots en dos cops anuals que recullen les incidències, està previst pròxim pagament últim trimestre, probablement octubre)

– Parc mòbil en mal estat: Està prevista l´inici de la renovació parcial per finals d´any i ens confirmen que dins dels terminis previstos i anirà també per lots, no ens saben dir ni quants vehicles ni quins ni com es redistribuiran a la Regió.

– Trucades Asepeyo: Està fent de Suport a la Seguretat Social, estan d´acord en que no s´han de donar dades sensibles i més si no s´identifiquen atenent a Nivell Alerta 4, tampoc estan d´acord en algunes males formes per part d´algun col·legiat, si teniu cap incidència ho comuniqueu i faran gestions amb la Mútua.

-Climatització i mosquits a la custòdia de Valls: Actualment no els consta que hagi problemes de clima, ho van revisar setmana passada, de ser així ho comuniqueu via els vostres caps i hi posaran solució.

-Neteja zona pàrquing Cambrils: Últimament s´ha tingut que activar empresa per tractament contra les paneroles, tenir el pàrquing sense plantes i net ajudaria a evitar-les juntament entre altres insectes i olors…

-Vestidors: Necessitat de prestatges/ penjadors per deixar estris neteja, tovalloles… per una qüestió d´higiene i més encara ara amb la covid19, evitaria deixar-ho per terra o a qualsevol lloc. Ens diuen que revisaran perquè hagi penjadors a les comissaries, ens recorden que tots els estris s´han de guardar i no poden quedar pels vestidors.

-Incidències ABP Vendrell amb la porta sortida pàrquing espatllada des de fa mesos, problemes amb les màquines vending i d´altres: Ens tornen a dir que tenen un problema amb l´empresa de manteniment, i ja han iniciat accions al respecte.

-S´ha tornat a reclamar alguna mena de protecció al pàrquing exterior de Salou per protegir les furgonetes d’ARRO i el material, així com evitar l´exposició a les altes temperatures a les que es veuen sotmeses a l´estiu.

Un cop més us recordem que no espereu a les reunions regionals a fer-nos arribar les queixes, davant qualsevol incidència i/o queixa no dubteu a consultar al vostre delegat/da que ho traslladarà on pertoqui de manera immediata.

Tarragona, 11 de juny de 2020

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.