ELS MOSS@S TAMBÉ TENIM DRET A CONCILIAR

201/2021

Que la conciliació laboral i familiar dins el CME és inexistent, és una realitat.

Que aquell company o companya dins del CME, que vol conciliar treball i família, ha de passar per una reducció de jornada amb minva de retribucions, és una realitat.

Que en certes unitats subjectes a horaris especials (com pot ser ARRO, BRIMO…) és pràcticament ciència ficció poder gaudir d’una mínima conciliació, és una realitat.

Que, fins i tot en pandèmia, els mossos no gaudíem de permisos, que altres funcionaris si tenien, per cuidar els fills en motiu de la covid19, és una altra realitat.

Que els funcionaris i personal laboral de l’Administració General de l’Estat, dels seus organismes autònoms o entitats públiques; així com la resta d’administracions territorials d’altres comunitats autònomes, tenen aprovada una bossa d’hores d’un 5%, recuperable, i que té com a finalitat la conciliació de la vida laboral i familiar, és una realitat. USPAC va proposar aquest últim punt al Consell de Policia de 30 de juliol, Consell que es va posposar i es tractarà el proper 3 de setembre.

També hem sol·licitat el compliment de la Resolució 481/XXII per tal d’equiparar les condicions tant econòmiques com d’altres millores a la resta de cossos especials de la Generalitat, entre elles aquesta:

• Acord de condicions laborals dels funcionaris del cos de bombers de la generalitat per al període 2019-2022. (signat al maig de 2019)

“Es crea una Bossa de compensació d’Hores Extraordinàries en temps de descans, de caràcter voluntari, a gaudir a partir de l’1 de gener de 2021, sota la següent premissa: 1,50 hores de descans per cada hora treballada en prolongació de jornada ordinària; 1,75 hores de descans per cada hora treballada en jornada no planificada i 2 hores de descans per cada hora treballada en festius especials (els 12 festius de caràcter nacional i el 23 de juny, 24 de desembre i el 31 de desembre).”

USPAC també va registrar en data 12 de juliol (punt que vam proposar al Consell de Policia de 30 de juliol i tenim pendent de tractar el 3 de setembre) un escrit on demanàvem la creació d’un Banc del Temps, que a banda d’afavorir la conciliació laboral i familiar seria part de la solució en dues problemàtiques actuals i de futur immediat: la segona activitat i les hores acumulades al Cos de Mossos d’Esquadra.

Els moss@s també tenim dret a conciliar, USPAC proposa solucions i esperem siguin ateses per tal de facilitar la conciliació a la que també tenim dret!

 

USPAC, L’ESCUT DELS MOSS@S!!

10 d’agost de 2021

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.