IMPUGNEM JUDICIALMENT LA INSTRUCCIÓ DE MOBILITAT PER LES ELECCIONS DEL 10-N

PDF

138/2019

En el dia d’avui se’ns està comunicant un canvi de planificació pel proper cap de setmana coincidint amb les eleccions generals del 10-N.

El motiu pel qual es pot fer, és l’Acord de 29 de gener de 2015 (i la Instrucció 7/2015 pel qual s’aplica), signat pel sindicat SAP-UGT, SEIME i els sindicats dels comandaments, que estableix un horari ESPECIAL FLEXIBLE per totes les unitats del cos en servei les 24 hores com és USC, APEN, ARSET o ARIC, derogant el Decret d’horaris 146/1996.

El Decret d’horaris estableix per totes aquestes unitats un horari de TORN, fet que suposa automàticament:

 

– Q5 i Q3

– Aplicació coeficient des del primer canvi respecte a la planificació anual.

– 218 hores de vacances a Q5 i 208 a Q3.

– I impossibilitat de canvi de planificació sense resolució del Director General de la Policia i únicament per fets sobtats que es coneguin amb menys de 3 dies d’antelació (evidentment les eleccions del 10-N no és un fet sobtat).

 

Doncs bé, amb la signatura de l’Acord de la vergonya de 29 de gener de 2015, el sindicat SAP-UGT i SEIME ens van vendre als designis de la Prefectura i de la Direcció General de la Policia.

No contents amb això, van oposar-se judicialment a les pretensions d’USPAC de retornar els nostres drets com són el Q5 homogeni, aplicació coeficient des del primer dia, horari de torn, exempció de fer nits als 50 anys, etc.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va dictar Sentència on s’establia que el llavors sindicat majoritari SAP-UGT podria signar un acord i modificar el Decret d’horaris, passant d’un horari de Torn amb Q5, coeficient i impossibilitat de canvis com el d’avui; al demanat horari Especial Flexible, amb coeficients diferents, sense aplicació de coeficients i amb possibilitat de canvi en 24 hores.

Tota la resta de sindicats ens vam oposar i ens oposem a aquest acord, únicament en vigor per la voluntat del SAP-UGT i defensat per una associació afí.

Si teniu cap dubte o suggerencia més sobre aquest acord o per què el SAP-UGT va defensar que ens poguessin mobilitzar com ho fan ara, els seus delegats de ben segur que us ho respondran.

 

USPAC torna a sortir en defensa del col·lectiu per anul·lar aquest tipus de praxis, malgrat els sindicats afins a l’administració tornin a comparèixer per recolzar l’administració (excepte que se’ls torni a expulsar dels procediments judicials per anar contra els drets dels mossos).

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.