RESUM-REUNIÓ REGIONAL RPP 29/10/2019

137/2019

Incidències a les comissaries de la RPP:

 • No es netegen prou els vehicles. Fa angúnia pujar a la majoria de vehicles patrulla. L’administració respon que tenen problemes per a trobar empreses que vulguin netejar l’interior dels vehicles i desplaçar-se per la RPP a fer-ho. Ara, es farà un cop al mes. Per l’any vinent, buscaran altres fórmules.
 • Manca reposició de la roba: tenim el mateix problema que hem comentat diverses vegades: algú vol fer un canvi de talla, o simplement vol canviar un peça de roba desgastada per vella, i li diuen que és impossible. I el pitjor de tot, la uniformitat que havíem de tenir fa mesos, a dia d’avui, ningú sap dir quan arribarà. És inadmissible. La uniformitat actual és patètica. En aquest punt hi ha tensió, ja que l’administració posa les excuses de sempre (manca de pressupost, magatzem buits, que si això que si allò…). Resumint, cap solució.
 • Demanem que la formació es faci en torn de treball, ja sigui al matí o al torn de tardes. O bé es planifiqui formació i per a completar la jornada se’ns posi romanent. Els caps ens diuen que al nou any policial, es farà el tir en horari laboral. Més endavant, miraran si es pot fer la resta formació en torn de treball. Després d’anys i anys de demanar-ho, finalment s’ha aconseguit un primer pas.
 • Eliminar la figura del “responsable”; figura acrònica del passat, dels temps de quan creixia el cos i no hi havia escala de comandament. Els agents NO volen fer-ho, ja que no tenen cap obligació ni cap compensació. La resposta de la regió policial és que no canviarà res, mentre la prefectura no ho canviï. Companys/es, que feu de responsables, apunteu-vos 30 minuts més per agafar i traspassar les novetats, si us ho neguen, ens ho comenteu i farem quelcom.
 • Taser: per un costat tornar a incidir que es recordi a tots els caps que no es pot obligar a un agent, encara que tingui el curs, a portar la TASER. Els caps de la regió ens diuen que així es va fer un cop vam presentar la queixa.

Per altra banda, alguns agents voldrien fer el curs i així en cas de necessitat poder agafar-la i utilitzar-la. Cal recordar que excepte a Lleida, des de la resta de comissaries de la RPP, moltes vegades només en surt 1 patrulla operativa. Els caps diuen que, per suposat que, sí; i que la gent ho demani a la propera edició.

 • Hores estructurals per a reforçar les festes majors i operatius especials que es volen cobrir amb romanent; demanda feta diverses vegades. Els caps diuen que sobrepassa a la regió i que ho demanem directament a la DGP.
 • Conciliació familiar real: hi ha hagut casos en què s’ha hagut d’arribar a la regió, ja que els caps respectius eren incapaços de solucionar-ho. N’hi ha hagut d’altres en què no arriben perquè la gent no vol problemes. Demanem més flexibilitat per a aquells mossos i mosses que plantegen als seus caps un escenari complicat en tema de relleus al domicili familiar. Recordem, per exemple, que si dos persones fan torn i se solapen durant 1 hora, amb qui deixen la canalla a les 05:00 del matí? La resposta dels caps és clara, s’ha recordat a tots els caps d’àrees que la conciliació familiar està per sobre de tot i que s’ha de facilitar el màxim als mossos. Companys/es, si teniu algun problema, ens ho comenteu.

Comissaria de Tàrrega (sector de trànsit)

 • Fums dels vehicles on els agents de trànsit tenim les taquilles amb la roba de la uniformitat. A més, fem servir la sala del brífing al costat d’on entren i surten tots els vehicles, per la qual cosa el nostre organisme absorbeix tots els gasos contaminants de la combustió. Des d’administració ens donen la raó i ens diuen que faran mesures per minorar tot això. Companys/es, us informaré en persona.

Demanem alguna altra solució.

 • Els efectius trànsit necessitem un PC, ja que fa més d’un any el van treure i posar a la ORC. La resposta és que finalment ha estat acceptat i ens en posaran.

Comissaria de Ponts

 • Manca Cap de Comissaria, ha marxat a Lleida. Quan en vindrà un altre? Hi ha previsió que algun dels Sots sortints de la SRC pugui cobrir aquesta plaça? Els caps diuen que volen cobrir aquesta plaça, però sense concretar data.

Centre Penitenciari de Ponent

 • Angar a la zona Hospital Sta. Maria. És un punt que vam portar a la darrera reunió. Hi ha alguna previsió? Ens diuen que no hi ha cap data concreta, tot i que des de la regió han presentat un projecte a Salut i a Justícia i van tenir una reunió on van sortir amb bones sensacions. Us mantindrem informats.

SRC Ponent

 • Càrrega de treball/estrès dels operadors: moltes queixes amb aquest tema. La brutal manca d’efectius provoca la sobrecàrrega de treball i la denegació sistemàtica dels permisos. Aquests dies d’octubre, hem vist sortir molta més gent al carrer, fent servei en prevenció dels talls de la via… En canvi a la SRC són els mateixos efectius, i quan la situació es complica, no donen a l’abast i les patrulles no podem comunicar. Mateixa resposta de sempre: que en són conscients, però que no poden reforçar la sala, ja que s’està a punt de tancar.

USC/Comissaria Lleida

 • Romanent torn nit i cap de setmana: TOT el planifiquen en torn de nit i en cap de setmana i, sobretot, als agents dels 5 escamots de la USC. Tot i que des d’USPAC s’han proposat diferents opcions, vostès no fan res per a modificar-ho i per a compensar aquesta càrrega; alhora que reduiríem el maltractament vers aquells efectius que realitzen tot l’any nits, fan festius, fan cap de setmana,…

Mateixa resposta de sempre, que són necessitats del servei i bla bla bla….

 • Torns de vacances injustos pels efectius que fan torns: és inadmissible que els mossos dels 5 escamots s’hagin de repartir les vacances durant tots els cicles. Molts d’ells queden fora del període de vacances dels seus fills/es, quan n’hi ha d’altres que fan SEMPRE vacances el juliol i agost, i amb menys puntuació.

A més, hem d’afegir l’agreujant que el juliol i agost, durant les setmanes de festa, es planifica el romanent en torn de nits i caps de setmana. Com a recompensa de l’esforç de fer torns, nits, festius,… així volen cuidar als seus agents?

Els delegats d’USPAC som un barem de la crispació i desànim dels mossos, i els podem assegurar, que els “ímputs” que estem rebent són dolents… la gent ja no pot més, n’estan farts que els “4” que fan nits i torns sempre siguin els més perjudicats en tot… la plantilla cada any és més gran, i per tant la salut ja no aguanta com abans. Cuidin als seus efectius.

Els caps ens donen una resposta sense cap argument ni solució. Companys/es,  quan us falli la salut o no estigueu bé, aneu a visitar-vos al centre de salut de l’ICS.

 • Manca d’espai a la OAC: he posat només el titular, ja que el punt el vaig desenvolupar a l’anterior reunió i per correu. Com faran la reestructuració dels espais un cop es tanqui la SRC? Volem saber quines idees tenen…

Ens diuen que de totes les alternatives i propostes que tenen, la primera sempre és l’ampliació de la OAC. En quant als MENA, saben que són un greu problema, però que per protocol no els poden deixar a cap altre lloc. I assumeixen que l’espai de la OAC és insuficient fins que es tanqui la Sala i puguin fer un lloc específic.

 • Eleccions: hi ha agents de torn que no van cobrar el dispositiu, però altres de l’escamot SÍ. Ens vau respondre que per a les properes eleccions es canviarà i només cobraran els que vinguin de reforç. Aquest punt el vaig portar i el compromís de la regió va ser que no tornaria a succeir. Estem a les portes de les del 10-N i tot apunta que tornarem a tenir problemes. Ens responen que la regió vetllarà per a fer-ho bé.
 • Lames per a evitar l’enlluernament dels companys /es de la peixera. Ja tenim data d’aquesta obra? Rajoles caigudes a la façana interior, sense reparar-les. Portem més d’un any i mig portant aquests dos punts, finalment ja tenim data per a les obres. Façana interior començaran el 04 de novembre. Façana exterior al gener.
 • Dutxes vestidors fan mania, per a dir-ho suaument. Ens responen que no han tingut queixes i ens demanen que puntualitzen quin és el problema exacte.

Cervera

 • Vestidor femení: portem anys denunciant aquesta situació. Ho hem portat al comitè i arreu. Bé, finalment ens asseguren que en breu s’inicien les obres.

Mollerussa

 • Comissaria sense espai per a treballar. El vestidor femení és ridícul i lamentable. Per quan la nova comissaria? Com tindrem l’espai per a les noves incorporacions? Els caps no saben res del cert de les obres de la nova comissaria. Diuen que tornaran a activar l’opció dels barracons com a mesura provisional

ARRO

Al cap de la unitat li vaig passar la següent queixa, i em va respondre i explicar que algunes coses ja estaven solucionades i comprades,… però que d’altres amb el canvi de Govern Municipal, estaven en punt mort:

S’han de canviar les tanques que hi ha a la subdelegació, ja que són les generals d’obra, i aquestes NO serveixen per fer un “tresbolillo” d’Ordre Públic en condicions.

Falten cadenes i cadenats per a poder fer el tancament correctament. Amb el que hi ha actualment no dona per a lligar per dins i per fora. S’ha d’acabar lligant amb brides de plàstic que no aguanten ni una embranzida i posen en perill tot el perímetre i la seguretat dels agents i manifestants. Ens diuen que des de la subdelegació es van equivocar amb l’adquisició de les noves tanques i no són les que es van demanar des de la regió. Miraran de solucionar-ho.

Material autoprotecció ARRO per quan? Tenim dos companys d’ARRO amb el braç trencat per culpa de no tenir la protecció adequada, que sí que tenen a la BRIMO i a les ARRO de les “metros”, la qual cosa és inadmissible. Els caps ens diuen que tenim tota la raó i que tan bon punt ho van saber, van fer la petició urgent a la prefectura.

Durant els aldarulls es va demostrar la manca d’efectius a l’ARRO Ponent. Des d’USPAC en demanem més. Així mateix, tenim 9 vehicles afectats per desperfectes i diversos agents ferits, 2 d’ells de certa gravetat.

Altres punts tractats:

 • Queixes des d’OAC per la instrucció d’infinitat de detinguts i tota la feinada que comporta. Els caps diuen que tenim raó i que es posarà una solució.
 • Parc mòbil lamentable: ens diuen que no hi ha pressupostos i estan pendents.
 • Cadires i mobiliari: no en vindran més fins al 2n semestres de 2020.
 • Obres coberta Borges: després d’anys fent la queixa, finalment està arranjat.
 • Inundació Comissaria Balaguer: ens diuen que en són conscients del problema, però que per la ubicació on es troba, no poden fer res més.
 • PAP’S denegats: la regió es nega a respondre i se’ns diu que es demani a la DGP.
 • Pendents de resposta sobre l’última visita de riscos al laboratori de la UTPC P.
 • Agent unipersonal a la porta durant el torn de nit. La regió diu que si és necessari per a fer patrulla, es continuarà fent, mentre prefectura no digui el lo contrari.

 

Lleida, a 31 d’octubre de 2019

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.