RESUM-REUNIÓ REGIONAL RPMS SINDICATS I CAPS 24/10/2019

PDF

136/2019

Dijous passat, 24 d’octubre, USPAC , juntament amb la resta de sindicats, ens vam  reunir amb el Sots Cap de la Regió Policial de la Regió policial de la Metro Sud, el Cap d’Administració de la Regió i el Cap de la OSR. Us oferim un resum dels temes aportats.

 

PUNTS REGIONALS GENÈRICS RPMS

Aeroport del Prat: Els hi comuniquem que va quedar molta gent atrapada i van haver de perllongar moltes hores, juntament amb altres companys de l’aeroport. La resposta per part dels caps de regió és que va ser una situació excepcional única i es van veure desbordats al necessitar molts efectius al mateix moment, ja que els efectius ni podien entrar ni podien sortir per fer els relleus, plegar o marxar del lloc. Concretament 6 equips d’ARRO es van quedar atrapats fins la una de la matinada però el dia següent, se’ls va comunicar que entressin més tard per respectar el descans. S’estudiarà com es computarà/gratificarà aquestes hores i canvis de planificació.

Materials, equipaments i infraestructures: Tots aquests punts administratius, ens comuniquen que no es poden tractar a la reunió regional perquè ja es van tractar a les comissions de materials i equipaments on les reunions es van celebrar els dies 26 i 27 de setembre (podeu consultar els resums al nostre web).

Climatització: Ens comuniquen que a dia d’avui, la climatització de les comissaries de la regió funcionen perfectament i estan revisades. A la comissaria d’Hospitalet el dia 26 d’agost es va reparar i a la comissaria de Sant Sadurní de moment hi ha pingüins, tot i amb això, en breu es començarà a fer la reparació, hi ha pressupostat 12.500 euros per fer front aquesta reparació.

Filtracions: Concretament a Sant Vicenç dels Horts, es farà una intervenció petita, que no serà la solució i més endavant, depenent dels pressupostos, es tindrà que fer una reparació de més envergadura. Ens comuniquen que a la resta de comissaries, no tenen coneixement de que hi hagi més problemes amb filtracions.

Furgonetes Xenon ART: Es solucionen els problemes derivats per les entrades de fums a l’interior del vehicles, canviant els injectors, per tant, a dia d’avui estan reparades i funcionen correctament.

Quadrants de treball i comunicació als suros de comissaria: Per una banda es demana que es treguin els noms i cognoms i es deixin només els número de TIP (per tal de garantir la protecció de dades i seguretat) i per altra, es demana també per una major transparència, que es publiquin al surto tots els AP’S de Nadal com les vacances, amb la seva puntuació i signatura de la persona que fa les autoritzacions. Els caps de regió ens comuniquen que li donaran compliment.

 

 

USC

Punxes per USC: No està previst que es doti USC d’aquest material, ja que aquest material només el poden utilitzar les especialitats que fan DEC i per lo tant, no es pot exigir als companys d’USC que facin aquests serveis. Tot i amb això elevaran aquesta petició a la comissió de materials.

Cascs i escuts per USC: Es van retirar tots els cascs i escuts caducats i aquests, es van deixar a les garjoles de les comissaries per si són necessàries amb alguna actuació d’algun detingut. Ens comuniquen que es té que tornar a tractar i decidir per aquest material, si es té que reposar, dotar o no.

Utilització uniformitat operativa: Es comunica que hi ha molts caps i personal adscrits a les oficines, que no fan us de la uniformitat operativa, ni de l’arma reglamentària. Des dels caps regionals, amb aquest aspecte son molt taxatius i ens comuniquen que es té que donar compliment al decret d’imatge i supervisaran que es porti a terme. Esperen no tenir que utilitzar altres conductes reglamentaris si no ho fan.

Assumptes Personals: Ens comuniquen que a partir d’ara s’estudiaran cada cas i es donaran instruccions des de la regió a totes les ABP per a que hi hagi homogeneïtat entre totes les comissaries.

Pla Minerva: Ara mateix no ens poden concretar la data de finalització per què no depèn de la regió, però s’intentarà garantir tots els drets dels funcionaris i no vulnerar el decret d’horari. A part d’això s’està estudiant quina serà la compensació o remuneració d’aquest dispositiu.

Toga: Demanat si continuarà aquest servei, els caps de regió ens comuniquen que SI, es més, des de la regió ens diuen que s’ha demanat que aquest servei es torni a fer 24 hores al dia, per tal de donar seguretat al jutjat i que no apareix cap pintada i bolcada d’objectes. Aquest servei també el faran serveis regionals i centrals.

Serveis MENA: Ens comuniquen que amb els 14 centres que disposen a la regió, més l’obertura del centre Sant Medir a Collserola, no ha sortit cap incident relacionat amb menas.

 

HOSPITALET DE LLOBREGAT

Tanques de seguretat: Hi ha hagut problemes de seguretat amb les tanques de seguretat que donen al Parc de Les Planes on s’han tirat pedres des de fora, o claus a les rampes d’accés. Per seguretat s’hauria de pujar i tapar aquestes tanques. Ens consta que hi ha alguna Nota Informativa al respecte: Els caps regionals ens comuniquen que eleven aquesta petició/problemàtica a la comissió de seguretat per tal de donar-hi solució.

Búnquer: Es va proposar al Cap de l’ABP que es traslladi el búnquer a un altre lloc, perquè quan es fa decomís de marihuana, l’olor al vestuari de les dones és insuportable: Els caps de regió ens comuniquen que es canviarà i solucionarà, tot i amb això ens demana que esperem a que hi hagi el nou cap.

Sala Hospitalet: Demanem que es farà d’aquest espai una vegada la sala estigui tancada: Ens confirmen que no hi podrà anar un gimnàs i aquesta sala s’utilitzarà per instal·lar serveis concrets que ara mateix tenen poc espai, com son els fures o fins hi tot, amb una part, traslladar el servei d’Administració

 

VILAFRANCA DEL PENEDÈS

TRÀNSIT:

Porta d’accés al pàrquing: Segueix espatllada després de 3 mesos tot i que ja hi ha un nou contracte de manteniment que va començar l’1 de setembre. Es repararà o es substituirà? Ens comunica el cap d’Administració que es canviaran les dues portes, tant la que pertoca a trànsit com la d’entrada. Ja està pressupostat i amb 3 o 4 setmanes, la nova empresa que ha a guanyat el concurs les substituirà.

Viabilitat que hi hagi dos responsables a la ART: Els caporals són escala bàsica i no tenen formació d’escala inter mitja ni cobren el mateix. En moltes ocasions, s’ha de fer de PENTAX 10 tenint molta feina endarrerida i tenint que estar pendent dels dos sectors. Si aquesta feina de responsable és continuada, hauria de ser reconeguda d’alguna manera. Demanem que hi hagi un Caporal a cada sector i des de la regió ens comuniquen que ho elevaran al Cap de la ART perquè ho elevi a la Divisió.

 

SANT FELIU

Sala de Coordinació: Continuem reben queixes de l’estrès continu. Setmanes amb 9 persones treballant, quan els mínims ara amb la conferència Hospitalet han de ser 12. AP’s denegats per no haver-hi aquest mínim de 12. Per anar al servei has de demanar relleu i com que no hi ha, has de deixar la conferència sola i anar ràpid. Canvis de torn comuniquen un dimarts per ser aplicats dijous i divendres. Els caps regionals ens comuniquen que ara ja tenen menys estrès i amb el CECOR han doblat els operadors i no hi ha hagut queixes, per altra banda, ens comuniquen que incentivaran que s’utilitzin les tables a peu de carrer per tal de no col·lapsar als operadors.

 

SANT BOI

Garjoles: A Sant Boi les garjoles 2 3 i 4 estan fora de servei per la ferritja. Portem diverses reunions amb aquesta problemàtica i encara no s’ha fet res. El cap d’Administració ens comunica que les garjoles ja estan sanejades des del mes de setembre i ara està pressupostada una reparació de 7.500 euros per a que s’iniciï la reparació la primera quinzena de novembre.

 

ARRO

Proteccions: Davant els fets ocorreguts a Lleida recentment on hi hagut dos lesionats per fractura d’avantbraç, s’hauria de dotar l’equip d’ARRO de proteccions d’aquesta part del cos. Ens comuniquen que es té que tractar aquest tema i per suposat, donar solucions immediates per a que es pugui garantir la seguretat personal de cada agent.

Incidents a la caserna de la Guàrdia Civil de Vilanova: Plasmem que les passades setmanes, hi va haver solament un equip d’ARRO format per 4 agents al davant de 40 persones. Els caps regionals ens comuniquen que va ser així, per què mai hi ha hagut cap episodi violent, les concentracions amb aquest indret han estat pacífiques i si mai s’alteren, enviaran a la Brigada Mòbil.

Aquest és el resum de la reunió regional de la RPMS. Si desitgeu saber més informació podeu contactar amb el vostre delegat de referència i us explicarà amb més profunditat tots els temes que s’han tractat.

Us recordem que no espereu a la pròxima reunió, si teniu queixes i/o incidències, les feu arribar al vostre delegat/da contactant d’immediat per poder solucionar tot allò que ens arriba i/o elevar-ho on pertoqui si és el cas.

 

Sant Feliu de Llobregat, 25 d’octubre de 2019

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.