RESUM CONSELL DE LA POLICIA 30-03-2022

PDF

72/2022

Aquest matí hem tingut una nova sessió del Consell de la Policia. Com ja és habitual, s’ha posposat, de nou, la sessió per tractar la resta de punts de l’ordre del dia al dia 19 d’abril. Us passem un resum dels punts que hem tractat avui:

• Expedients disciplinaris: USPAC informa desfavorablement als dos expedients disciplinaris que han presentat perquè es vulneren sistemàticament els drets dels mossos i mosses investigats en els expedients. Com sempre reiterem, té més drets un investigat en un procediment penal que qualsevol mosso o mossa investigat per la DAI. S’ha obert un llarg debat i des de la nostra organització sindical hem demanat que s’obri una comissió al respecte: ens traslladen que hi ha una proposta d’esborrany amb canvis que se’ns farà arribar en breu i manifesten que són conscients de disfuncions i que s’ha d’ajustar la normativa segons manifesta el DGP, estan oberts a tractar-ho. Esperem que així sigui!

• Recuperació del FAS i del complement de productivitat (“bufanda”): Pel que fa al FAS no està previst recuperar-ho de moment. El complement de productivitat es cobrarà a finals de 2022 el 150% com estava previst (50% pendent del 2021 i 100% de 2022) i tal com es va establir a la Mesa de la Funció Pública.

• Informació sobre la derogació de l’art. 25 bis de la Llei 10/1994, d’11 de juliol, de la PG-ME (dispensa de grau): Es va introduir en el seu dia com una regulació excepcional per una falta de comandaments al territori, assumeixen una manca d’informació a les organitzacions sindicals en el canvi de la normativa. El que és obvi és que s’ha modificat la llei d’una manera poc transparent, sense cap interlocució amb els sindicats i per la porta del darrere. Aquesta derogació ha comportat que s’hagin suspès les convocatòries d’inspector i intendent i ens convocaran abans de Setmana Santa per tal de trobar una solució a aquesta problemàtica que afecta a molts professionals, tant pels que es veuen perjudicats per la dispensa de grau com per aquells que en surten beneficiats.

• Informació sobre l’estat de les convocatòries d’accés, promoció, provisió i concurs general actualment en tràmit i previsió de noves convocatòries:

Ha quedat pendent de tractar aquest punt, tot i que ens han avançat la documentació al respecte que podreu trobar a la nostra web així com el cronograma actualitzat:
https://www.uspacapp.cat/ultimes-noticies/c/0/i/63409582/cronograma-30-3-2022

• Informació sobre la petició de revisió del tancament de sectors de trànsit: Ens confirmen el que ja ens havia avançat la Prefectura, reverteixen la decisió que es va prendre el 2016 i ens confirmen que NO tancaran cap sector i hi ha la intenció de reforçar-los fent diversos oferiments segons les necessitats del territori i tenint en compte les vacants que hi ha i les que vagin sortint. Celebrem la decisió després de 5 anys de lluita, prioritzar la seguretat viària i pública no hauria de ser motiu de debat. Dit això, esperem que el compromís de potenciar i reforçar l’especialitat sigui des d’avui mateix l’objectiu a assolir.

S’ha demanat la calendarització del Consell i que les reunions en els diferents àmbits (regió, comissaries generals, subcomissions, CSSL, COPSA i els diferents grups de treball oberts) siguin àgils i resolutives i que es convoquin segons prioritats.

Per USPAC és prioritari avançar en aquelles problemàtiques que més reclama el col·lectiu: horaris, conciliació, Pla de Carrera, concursos…

És més que necessari acabar amb els Consells de Policia i reunions de costellada que s’allarguen en el temps… hi ha molt punts pendents i la sensació és que s’avança poc o res. POSEM FIL A L’AGULLA D’UNA VEGADA PER TOTES.

 

USPAC, L’ESCUT DELS MOSS@S

30 de març de 2022

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.