INSISTIM, URGEIX ACABAR AMB LES MALES PRAXIS DE LA DAI, ELS JUTJATS ENS DONEN LA RAÓ

72/2022

No són pocs els Consells de Policia en què des de la nostra organització sindical exposem les males praxis de la DAI i la mala aplicació de l’actual Reglament sancionador.
USPAC s’oposa sempre als expedients disciplinaris que passen pel Consell, perquè es vulneren reiteradament tots els drets dels mossos i mosses.
Tampoc són poques les sentències que ens donen la raó, creant fins i tot jurisprudència:

ARXIVADA UNA CAUSA CONTRA DOS COMPANYS DE TRÀNSIT PROMOGUDA PER LA “DAI”

NOVA GARROTADA A LA DAI PER VULNERAR DRETS FONAMENTALS DELS MOSSOS EN UN PROCEDIMENT DISCIPLINARI

TERCERA SENTÈNCIA CONFIRMANT LA DOCTRINA “….”: LES SANCIONS NO S’HAN DE COMPLIR FINS SENTÈNCIA DEFINITIVA

I podríem continuar enumerant la infinitat de procediments denunciant aquestes habituals “males praxis” que s’han normalitzat i que només paralitza el Jutjat.

Avui al Consell de la Policia, es tractarà el punt “Petició de modificació del reglament del règim disciplinari”. I el que demana USPAC i així ho hem sol·licitat al Director General de la Policia per escrit registrat, no és la modificació del Reglament sinó la seva aplicació efectiva, adaptació i interpretació segons la Llei 39/2015, d’1 d’octubre.

Des del Govern s’ha modificat la Llei 10/1994 pel que fa al règim disciplinari, per la porta del darrere i sense comptar ni informar a les organitzacions sindicals representatives, modificant el termini de caducitat dels expedients sancionadors, passant de 6 a 8 mesos. Quan els interessa els costa ben poc canviar les lleis sense negociar amb els representants legals dels treballadors.

Quan els Jutjats ens donen tants cops la raó, alguna cosa estarem fent bé. Per tant, igual que s’han creat d’altres grups de treball per tractar temes tant rellevants com horaris i conciliació, PCP, concursos i d’altres no prioritaris, però que si interessen a l’Administració, com el d’eleccions o reglament del Consell, sol·licitem la creació d’un grup de treball per tractar l’aplicació efectiva, adaptació i interpretació del reglament disciplinari segons la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, amb més garanties i que està per sobre del Decret 183/1995 actual.

 

USPAC, L’ESCUT DEL MOSS@S
30 de març de 2022

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.