RESUMS REUNIONS

RESUM COMITÈ SEGURETAT I SALUT LABORAL 25-03-2022

74/2022

Divendres, 25 de març, va tenir lloc el Comitè de Seguretat i Salut Laboral. Us passem els punts més rellevants tractats:

• Dades més rellevants que ens trasllada la Subdirecció General de Prevenció de Riscos i Salut Laboral:

– Dades de Sinistralitat: El còmput general de l’any 2021 ha estat de 1533 accidents laborals més 27 recaigudes.

– Dades COVID-19: Pel que fa a la incidència de la COVID-19, dels 18.382 efectius, 16.375 l’han patida. És a dir un 89,10 % del total. La Regió policial més afectada ha estat la RP Barcelona amb un 94,52% i la que menys RP Terres de l’Ebre amb un 79,84%. El passat mes de gener del 2022 es va arribar a un màxim de 3.141 treballadores i treballadors afectats.

– Dades d’absentisme any 2021: L’absentisme laboral l’any 2021 ha estat d’un 9,97 % de mitjana a tot el cos, baixant un 2,40 % respecte al 2020. La RPM Barcelona té un 9,59 %, la RPMN un 10,61%, la RMPS un 9,81%, la RP Tarragona un 9,88%, la RP Central un 11,34%, RP Pirineu Occidental un 10,12%, RP Girona un 10,58%, RP Ponent un 11,39% i RP Terres de l’Ebre un 11,24%. Les dades inclouen les absències al lloc de treball originades per la COVID-19. També cal remarcar un increment considerable al mes de gener, febrer i desembre coincidint amb les respectives onades de la pandèmia.

– Suport Psicològic: Hi ha hagut 21 emergències amb 158 persones afectades, 133 casos nous, 288 en seguiment i 168 altes.

– Dades sobre l’assetjament sexual o per raó de sexe: S’ha activat un cas sobre assetjament sexual durant el primer trimestre que s’ha traslladat a la via penal per petició de la persona afectada.

• Servei de vigilància de la salut:

– Ens informen que hi ha hagut dos cessaments dels metges que componen aquest servei. També hi ha un tercer que es troba de baixa. Ens traslladen que han fet en les darreres setmanes oferiments per cobrir aquestes places perquè no s’ha presentat ningú, resten desertes. Al maig tornaran a convocar un altre oferiment.

• Punts presentats per USPAC:

– Problemàtica pernera: Catàleg de patologies molt limitat i traumatòlegs dels membres del cos l’aconsellen i en molts casos el servei de vigilància de la salut el denega: Ens informen que és un problema de diagnòstics diferents entre metges (particulars i del departament) i el que preval és l’opinió de Vigilància de la Salut.

– Asepeyo: En alguns llocs, no volen assistir a companys amb arma: Ens insten a posar en coneixement del departament corresponent aquests casos per tal de trobar solucions, ja que segons el protocol, ASEPEYO no ha de posar cap impediment a l’hora d’atendre als companys, amb arma o sense.

– Adaptacions al lloc de treball de companys amb patologies cròniques. Possibilitat de segons quines patologies ampliar el temps de renovació: Ens traslladen que SI que hi ha aquesta possibilitat.

– Avaluació de Riscos Psicosocials i càrregues de treball a Sala 112 Reus: Ens informen que al final d’aquest any es farà una avaluació de riscos laborals a tot el cos de mossos d’esquadra.

 

Aquests han estat els punts més rellevants de la reunió del CSSL. Estem a la disposició de tots vosaltres per qualsevol problemàtica relacionada amb la prevenció i la salut laboral. Si teniu propostes, queixes o qualsevol consulta en aquest àmbit recordeu que les podeu traslladar al correu de salutlaboral@uspac.cat i els nostres delegats de riscos laborals atendran les vostres peticions i li donaran el tràmit oportú.

 

USPAC, L’ESCUT DEL MOSS@S

31 de març de 2022

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.