NOVA SENTÈNCIA QUE CONDEMNA A LA SUBDIRECCIÓ GENERAL DE RECURSOS HUMANS PER VULNERAR ELS DRETS FONAMENTALS DELS MOSSOS

PDF

75/2022

El Jutjat Contenciós Administratiu de Tarragona ha condemnat a la Subdirecció General de Recursos Humans per vulnerar el dret a la vida i la integritat física d’un sergent per no protegir-lo a l’inici de la pandèmia de Covid-19.

La Sentència considera que el sergent, destinat a una comissaria de la Regió Policial del Camp de Tarragona, i que patia una malaltia cardiovascular, hauria d’haver estat confinat els primers dies després de la declaració de l’estat d’alarma. Malgrat això, es va denegar inicialment la seva petició i se’l va obligar a una exposició innecessària sense els mitjans de protecció adients. Aquest fet, declarat provat en Sentència, va fer que hi hagués un risc per la vida i la integritat física del sergent fins que, mitjançant una demanda cautelaríssima dels nostres serveis jurídics, es va obligar a l’administració a apartar-lo provisionalment del servei.

A més, donada la inactivitat i oposició de la casa a protegir-lo, el Jutjat també la condemna al pagament de 400 € en concepte de costes processals.

Aquesta és la tercera sentència consecutiva que declara que la Subdirecció General de Recursos Humans ha vulnerat el dret dels mossos durant la pandèmia. I USPAC l’únic sindicat que no ha fet el joc a l’administració i ha mantingut totes les demandes fins al final.

Tanmateix, cal recordar que també vam aconseguir la primera i única Sentència del TSJC que condemnava al Departament d’Interior de BUCH, i del seu vassall BRAULI DUART per no haver facilitat els mitjans de protecció necessaris que tenien al seu abast durant la pandèmia.

 

Tarragona, 1 d’abril de 2022

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.