NOU ÈXIT JURÍDIC: IMPROCEDÈNCIA DE L’ALTA MÉDICA AMB ADAPTACIÓ DE LLOC DE TREBALL

Download Now

107/2020

Freqüentment l’INSS o ASEPEYO donen tramiten l’alta mèdica “amb adaptació de lloc de treball”, “condicionada a no dur l’arma” o “a no fer determinades tasques” .

Aquest va ser el cas d’un company que l’INSS li va donar l’alta mèdica malgrat haver de portar una fèrula al dit de la mà dominant. El sergent, que feia funcions de cap de torn, va ser relegat a tasques administratives per no poder dur l’arma reglamentària. Va estar 7 mesos en rehabilitació fins que va poder prescindir de la fèrula.

La Subdirecció General de Recursos Humans ha comunicat a l’INSS que pot adaptar el lloc de treball a qualsevol mosso per tal que se’ls doni d’alta laboral el més aviat possible.

La Sentència de 26 de juny de 2020 del Jutjat Social ha determinat que l’alta és indeguda, condemnant al Departament d’Interior a restablir a l’afiliat en els seus drets com si hagués estat de baixa aquests 7 mesos: retorn dels dies vacances gaudits, dels permisos per assumptes particulars i de les hores acumulades que va disposar.

Nou èxit dels serveis jurídics integrals d’USPAC, en aquest cas en un afer laboral, i que es suma a anteriors Sentències també guanyades en el mateix sentit: ni ASEPEYO ni l’INSS poden donar una “alta laboral condicionada”. Si un mosso no està al 100% ha de continuar de baixa fins la seva curació.

USPAC, L’ESCUT DELS MOSSOS

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.