JURIDIQUES

INDIVIDUS QUE VAN LLANÇAR PEDRES I ATACAR A UN AGENT DURANT LA CELEBRACIÓ DEL REFERÈNDUM 1-O

116/2023

Els fets es remunten a l’1 d’octubre de 2020 quan, durant la manifestació convocada per l’ANC i Òmnium Cultural per celebrar el referèndum de l’1 d’octubre de 2017, diversos individus radicalitzats van fer barricades i llançament de pedres contra furgonetes d’ARRO i BRIMO que es trobaven al voltant de Plaça Catalunya.

Els acusats Amadeu B., Marc R. i Marc V. van ser observats per un agent d’informació com llençaven pedres. Després de radiar-se la seva descripció, i sense perdre’ls de vista, van ser detinguts per altres companys tot i que Marc R. va aconseguir escapolir-se en un primer moment. Després d’iniciar una cursa, i quan altres companys li cridaven que s’aturés, va envestir a un d’ells causant-li lesions al turmell esquerre caient tots dos a terra fins que agents de BRIMO el van poder detenir. L’agent ferit va haver de ser intervingut quirúrgicament dues vegades i va romandre de baixa més d’un any fins a la recuperació total amb seqüeles però sense incapacitat.

Davant els interessos de l’advocat de la Generalitat de reclamar el mínim possible i desistir de les acusacions, el company va confiar en els serveis jurídics d’USPAC per garantir la seva defensa contra els advocats d’ALERTA SOLIDÀRIA que defensaven als agressors. Com és habitual, aquesta associació va carregar contra els mossos amb la seva estratègia de considerar que els atestats estan manipulats i les lesions eren inventades.

Finalment, l’Audiència Provincial de Barcelona ha condemnat als tres encausats a 3 anys i un dia de presó a cadascú per un delicte d’atemptat a agent de l’autoritat amb instrument perillós; i a Marc R., a 6 mesos més de presó per ferir a l’agent amb obligació d’indemnitzar-lo amb la quantitat de 76.647,60 € (15.000 € més del que demanava la Fiscalia).

 

Barcelona, 10 de juliol de 2023

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.