ACCIÓ SINDICAL

“IRIDIA” I “ALERTA SOLIDÀRIA” DEMANEN L’ARXIU DE LES CAUSES SEGUIDES PER ATEMPTAT A AGENT DE L’AUTORITAT

76/2024

La Llei d’amnistia preveu al seu art. 1,c) la despenalització de totes aquelles causes on els agents del cos de mossos d’esquadra hagin patit lesions en acte de servei. Hi ha agents d’USC, informació, investigació, ARRO, BRIMO, etc., que han estat agredits amb pedres, cadires o cops de peu en el decurs de diferents concentracions i manifestacions per un reduït grup de violents. Hi ha procediments pendents de fer-se el judici, altres amb sentències guanyades amb obligació d’indemnitzar als companys, i d’altres executant-se i que quedaran sense efecte.

 

Hem fet arribar al conseller Elena la nostra posició al respecte:

 

1. USPAC és un sindicat apolític que obertament defensa els drets i interessos del col·lectiu de mossos d’esquadra.

2. A diferència dels polítics al capdavant de la conselleria d’interior, no estem d’acord en despenalitzar els atemptats a agents de l’autoritat perquè significa la impunitat de la violència contra els agents del cos de mossos d’esquadra, deixant en evidència una vegada més la pèrdua del principi d’autoritat. O estem al costat dels violents, o dels servidors públics que pateixen agressions en el servei.

3. Davant les accions d’IRÍDIA i ALERTA SOLIDÀRIA per arxivar les causes penals, hem instat una demanda col·lectiva perquè, en aplicació de la Sentència del Tribunal Suprem 956/2020, el Departament d’Interior assumeixi directament les responsabilitats civils en favor dels agents derivades d’aquests fets delictius que quedaran impunes.

 

 

USPAC, EL SINDICAT INDEPENDENT DELS MOSSOS

Barcelona, 12 de juny de 2024

 

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.