LA COMISSIÓ DE DESPESES TOMBA L’ACORD DE 20-02-2020 PER LA INCOMPETÈNCIA D’INTERIOR

Download Now

81/2020

La Comissió de Retribucions i Despeses de Personal de la Generalitat de Catalunya ha informat desfavorablement al Preacord de 20-02-2020 com havia estat proposat pel Departament d’Interior:

1. No es pot signar cap proposta d’acord sense un informe previ de la Comissió de Despesa.

Es va fer i signar a correcuita perquè segons Brauli Duart “la legislatura està acabada”. Es necessitava blanquejar i enfortir la imatge de Miquel Buch abans d’unes eleccions. Ja sabeu les declaracions al mateix dia dels sindicats acòlits afirmant que “Miquel Buch ha aconseguit més en un any i mig que la resta de consellers que han passat pel Departament.”

2. Jubilació anticipada.

El document signat és paper mullat perquè no ens garanteix res, més enllà del “compromís” de Miquel Buch d’adreçar cartes al Gobierno de España suplicant que continuïn els tràmits iniciats per l’anterior Secretari General Cèsar Puig. Es recorda per la Comissió que és una matèria que no depèn ni és competència dels sindicats ni del Departament d’Interior i per tant “queda supeditada a la modificació legal i, pel que fa al seu finançament, ha d’anar a càrrec de les transferències específiques per l’estat i acords que puguin assolir-se en la Comissió bilateral Estat-Generalitat.”

En la Llei de pressupostos de la Generalitat de 2020 no s’ha aprovat cap partida destinada a la sobre-cotització que ha d’assumir la Generalitat per la jubilació anticipada. Esperem que al desembre d’aquest any s’aprovin els pressupostos de l’any 2021 perquè s’apliqui a 1 de gener la jubilació anticipada que ens ha promès el Departament.

3. Val menjador jornades de 12 hores.

No es pot aplicar perquè tampoc s’ha inclòs a la Llei de Pressupostos pel Departament d’Interior: “Cal comptar amb habilitació legal suficient en la legislació de pressupostos (aixecament de la suspensió vigent dels sistemes d’ajuts al menjar) als efectes del seu abonament.”

El Departament d’Interior tampoc va proposar la modificació normativa a la Llei d’acompanyament de pressupostos la seva inclusió, com si que ha fet per introduir nous articles a la Llei 10/1994 per reduir les indemnitzacions a pagar per lesions patides en acte de servei o modificar el règim disciplinari.

Aquesta modificació legal afectaria també a tot el personal de Funció Pública.

4. Aproximació del preu de l’hora extraordinària a l’hora ordinària.

Es condiciona a la disponibilitat pressupostària perquè tampoc s’ha inclòs pel Departament d’Interior en la Llei de pressupostos: “haurà d’acreditar el finançament de la proposta d’increment del preu de les hores extraordinàries”.

5. Increment de 0,41 cèntims el preu de l’hora nocturna.

És a càrrec del 0,25% del fons addicional que ja teníem reconegut per Decret Llei de 22 de gener de 2019. No suposa cap millora ni cap problema sempre que acrediti que els diners surten d’aquesta partida aprovada fa més d’un any i que encara no s’ha aprofitat l’acord per incloure-la per vendre’s com un èxit sense precedents.

Pels interessos d’uns i altres ens han venut. USPAC manté obert el conflicte col·lectiu amb el Departament d’Interior. Ja hem sol·licitat la celebració del Consell de la Policia amb representants de Despeses i Funció Pública. A la reunió amb sindicats del dia 14 d’abril, el Departament ja tenia coneixement d’aquest informe i deliberadament el van amagar.

Barcelona, 28 de maig de 2020

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.