RESUM COMITÈ SEGURETAT I SALUT LABORAL 26/05/2020

80/2020

Ahir es va celebrar el CSSL i es van tractar una sèrie de temes que us exposem:

1. Gràcies a la demanda de la USPAC s’han fet les proves a 2143 Mossos d’Esquadra. 606 Mossos resten aïllats per contacte/exposició amb la COVID-19 i 741 Mossos són especialment sensibles (80% homes i 20% dones).

Al final hem aconseguit el que vam demanar judicialment el dia 16 d’abril: les proves les podran fer les mútues laborals i únicament personal sanitari especialitzat.

Els sindicats SAP i SEIME ens han tornat a demanar que renunciem a reclamar judicialment fer proves PCR als mossos al Departament: “per culpa d’USPAC hi ha gent que no es pot fer les proves perquè s’han de fer als mossos”. I s’han quedat tan amples. Ja no amaguen en cap reunió la defensa de la casa.

USPAC no deixarà sense efecte el requeriment judicial. Que no es reincorpori cap company sense una PCR negativa és l’única garantia que tenim perquè es continuïn fent les proves.

2. SAP i SEIME han demanat es reincorporin aquesta setmana al servei els mossos en situació de vulnerabilitat: càncer actiu, immunodeficiència, majors de 60 anys, malaltia pulmonar, cardiovascular, diabetis i companyes embarassades; en les regions en Fase II com de Camp de Tarragona, Terres de l’Ebre i Vall d’Aran.

USPAC ha demanat que es reincorporin quan ho facin tota la resta de treballadors i funcionaris adscrits a Funció Pública. La salut és igual per tots.

3. El representant de la Prefectura de Policia, Intendent SAUMELL, comenta que els mossos NO NECESSITEN una mascareta FPP2 si després quan van al supermercat porten una quirúrgica o higiènica. També afirma que coneix als mossos i no tenen sensació de mancança d’equips de protecció. Per cert, és el responsable de no demanar els equips de protecció quan USPAC ho va sol·licitar al gener i febrer.

També ha demanat l’Intendent Saumell que siguin els sindicats qui facin la formació relativa a l’ús de les mascaretes: “els sindicats heu de fer pedagogia”. Ja li hem contestat que això és responsabilitat seva. Si no ho sap fer, que marxi.

Siguem seriosos, som Policies, professionals, i és d’obligat compliment dotar a tot el cos dels EPI adients. Les mascaretes com a mínim FPP2, diàries i sense reciclatge.

4. Pel que fa a la desinfecció de vehicles i dependències policials: els mossos continuarem netejant el nostre espai de treball. Ho tenim denunciat.

5. USPAC denuncia trucades d’ASEPEYO amenaçant a companys en què no cobraran si no contesten una sèrie de preguntes mèdiques i de dades privades. Ens contesten que si algun company està afectat que es realitzarà la queixa. Us recordem que no tenim per què facilitar cap dada mèdica per telèfon a ningú. Us recordem que estem en alerta 4 sobre 5.

USPAC, L’ESCUT QUE DEFENSA ELS MOSSOS !!

Barcelona, 27 de maig de 2020

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.