REGIONS POLICIALSRESUMS REUNIONS

CONSELL POLICIA (III) 13-09-2021. ORDRE PÚBLIC

226/2021

En data 03 de setembre iniciem la tercera sessió del consell de la policia. El present és per fer un resum acurat dels punts específics d’ordre públic.

1. Nou model d’ordre públic

El Govern considera que és bo que hi hagi un debat en una comissió específica, sobre quin és el model policial i d’ordre públic que s’ha de tenir. L’últim debat va ser al 2013, del qual va sortir la Resolució del Parlament de Catalunya 476/X de 2013: aquesta recull 48 punts i en aquests 8 anys, només s’han implementat totes aquelles mesures que han suposat el control i fiscalització de la tasca policial.
“Sorprenentment”, cap de les mesures que donaven protecció jurídica o laboral han estat desenvolupades. Per tant, entenem que no s’ha complert amb tot el que va aprovar el Parlament de Catalunya, només allò que per determinats interessos s’ha volgut implementar. Exigim què abans d’una nova resolució del Parlament, es compleixin els acords vigents, ja que el Govern té la costum a no complir-los.

Així mateix, des de la USPAC deixem clar que els sindicats hem de ser partícips en aquest debat i poder donar la nostra opinió des de l’expertesa que els polítics mai tindran: el treball operatiu, els centenars de manifestacions,… i així podríem citar infinitat de situacions on ells mai hi seran i per tant no podran comprendre.

Esperem doncs, que tant debat al Parlament serveixi per aconseguir les millores demanades infinitat de vegades, les quals hem traslladat al Departament i que, d’una vegada per totes, han de donar solució. Les principals millores:

Equiparació Nivell 3 d’especialitat de BRIMO i ARRO.
Inclusió i regulació de les ARRO a les GNP.
Regulació Horari Especial Específic: Establiment quadrant/previsió anual (7×7)+romanent; i compensació (coeficients o OER) dels canvis de Festa a Treball o canvis d’horari sense mínima antelació.
Millora i unificació de mitjans materials.
Increment de plantilles.
Regulació sortida digna de l’especialitat.
Promoció interna a l’especialitat.
Concurs de trasllats bianual.
Formació contínua, instal·lacions i material formatiu

2. Millora vehicles ordre públic

El passat mes de maig vàrem presentar dos informes tècnics en els quals detallàvem les millores a realitzar, i altres qüestions que per seguretat no farem públic. Així mateix, podeu llegir aquí els aspectes que si podem explicar (comunicat I) i (comunicat II).

Des de la prefectura ens informen que, davant de les reiterades denúncies realitzades pels sindicats, estan fent un estudi a fons per portar el material amb seguretat. Quin material han de dur i quin no; es plantegen treure la última fila de seients; es va descartar un furgó més llarg, ja que dificulta el treball. Resumint, que estan treballant diferents vies i encara no saben com fer-ho.

3. Material Ordre públic

Finalment, i després d’haver realitzat diverses denúncies sobre la manca de material, cascs deteriorats i fets malbé; les granotes ídem, ens diuen que està pendent d’entrega:

 1300 cascs.
 Granotes BRIMO i ARRO pendents lliurament del proveïdor, 1380 ARRO i 700 BRIMO. En 1 mes, preveuen que s’estaran repartint.
 Des de l’Octubre 2020 estan igualant tot el material d’ordre públic per les diferents unitats, les proteccions de dotació. Casc igual que la BRIMO.

A dia d’avui el material s’està donant perquè companys han pres mal anteriorment, la DGP dota a reacció. Exigim que canviïn la manera de fer i solucionin la manca material, manca de previsió i d’estoc.

4. Espais i equipaments d’ordre públic

Denunciem la manca d’espais i equipaments adients per fer entrenaments i formacions específiques per l’ARRO i la BRIMO. S’ha demanat en diferents escrits i també ho vàrem demanar en el darrer consell de la policia, de data 14-05-21.

La prefectura reconeix les mancances i diuen que estan treballant per trobar llocs.

5. Planificació i abús del canvi d’horari dels efectius d’ordre públic

Denunciem, novament, com alguns caps d’unitat fan un abús indiscriminat de l’horari Especial Específic, canviant constantment la planificació dels efectius. Així mateix, recordem el què vàrem dir en el darrer (comunicat) sobre la “desconnexió digital”.

Per ampliar més informació o denunciar quelcom, us poseu en contacte amb els nostres delegats de la secretaria d’ordre públic, els quals estan a la vostra disposició.

 

USPAC, L’ESCUT DELS MOSS@S

14 de setembre de 2021

 

 

 

 

 

 

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.