CONSELL DE POLICIA (II) 03-09-2021

PDF

219/2021

Com bé sabeu l’anterior sessió del Consell de Policia es va posposar per avui dia 3 de setembre, hem iniciat al punt on ho vam deixar:

• Jornada, horaris, permisos al CME:
– Planificació fixa anual a les unitats que presten servei les 24h els 365 dies, un punt que USPAC porta demanant durant anys: que es doni compliment al decret actual. Demanem l’horari a TORN, amb planificació fixa anual, per a totes les unitats que han d’estar 24h de servei els 365 dies.

– Horari especial específic. També ho hem demanat per activa i passiva. Insistim, cal la regulació de l’horari ESPECIAL ESPECÍFIC.

– Petició d’inclusió de les ARRO en l’Acord de guàrdies no presencials. Portem molts anys demanant una solució, la qual passaria per l’aplicació de les GNP per a les unitats d’ARRO.

– Conciliació familiar/laboral, la qual és inexistent al CME. USPAC va registrar dues propostes a la Subdirecció:

 La petició de creació d’una bossa d’hores d’un 5% anual, amb caràcter recuperable dins el mateix exercici policial, per a l’atenció i cura de persones grans, amb discapacitat, fills menors, i menors sotmesos a tutela i acolliment (com tenen la resta de funcionaris).

 L’altra, és i la creació d’un banc del temps al CME. La subdirecció valora positivament les propostes i les estan treballant.

– Hores extres i reducció de jornada: Insisteixen en què és incompatible i que ho recull la normativa. Després de molt debat, es comprometen a revisar-ho.

Es tractaran aquest punts al grup de treball que s’iniciarà un cop finalitzi el de Pla de Carrera Professional, previsiblement a inicis de desembre.

• Pagament eleccions 14F: Ens confirmen pagament finalment el 9 de setembre. Set mesos després, els mossos cobraran pel treball realitzat.

• Especialitat URIA/ACD: Es va demanar a petició d’USPAC a l’últim Consell de Policia al maig i ens van dir que com especialitat no era viable, no ens tanquen portes a compensació econòmica i ens traslladen per tractar-ho a la Comissió del Pla de Carrera Professional.

• Paga extraordinària COVID al CME: Se’ns va dir en anteriors Consells que era del tot just i restava pendent de nou Govern, però avui rectifiquen: els mossos i mosses no tindran aquesta gratificació. USPAC va sol·licitar aquesta retribució extraordinària, que el mateix Director General i Conseller anterior es van comprometre a donar i ara veiem que no serà així. Aquells que van treballar en plena pandèmia no seran compensats.

• D’altra banda s’ha tornat a tractar el punt de l’aplicació de l’increment retributiu del 0’3%: l’Administració vol que vagi a la nocturnitat. USPAC insisteix, demanem que s’incrementi el complement específic de l’escala bàsica i intermèdia. Es debatrà en una pròxima sessió per tal d’arribar a un acord al respecte. Anem tard, ha de ser d’aplicació amb caràcter retroactiu, en data 1 de gener de 2020.

• Uniformitat: Previsió per finals de la primavera del 2022… “donde dije digo digo Diego” i així amb tot…

• Parc Mòbil: Renovació amb 382 vehicles a finals d’any 2021, s’ha previst que estiguin dotats de cascs, defenses i un escut.

Ens convoquen per una tercera sessió, el dia 13 de setembre, amb els punts que no s’han pogut tractar, entre els quals queden: petició d’eines policials, Ordre Públic, modificació del decret d’estructura en certes unitats (com la UOM o URMA), criteris suspensió sancions i petició de delegació de la competència sancionadora de la DAI, la defensa jurídica dels efectius del CME, indemnitzacions als membres CME per danys patits en acte de servei, petició de revisió del tancament sectors trànsit i reforç dels sectors que no van sortir a l’últim concurs (a proposta únicament d’USPAC), modificació del decret d’imatge, citacions judicials, prevenció suïcidi i mediació i conciliació al conflicte col·lectiu de treball, registrat en data 22 de setembre de 2020, també a proposta de la nostra organització sindical.

 

USPAC, L’ESCUT DELS MOSS@S

03 de setembre de 2021

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.