LA SALUT MENTAL, NO ÉS UNA PRIORITAT PER AL NOSTRE DEPARTAMENT

PDF

124/2022

La nostra organització fa molts anys que insisteix en l’activació urgent del grup de treball sobre la prevenció del suïcidi policial, la resposta al Comitè de Seguretat i Salut Laboral de desembre de 2021, va ser que al febrer es reactivaria. Fins a la data RES.

El passat dia 24 de febrer de 2022 un dels punts que vam traslladar als representants dels principals partits polítics a l’Estat al mateix “Congreso de los Diputados” va ser:

L’elaboració d’un pla integral para la prevenció del suïcidi policial i altres trastorns. Aplicació de la Llei 31/1995 sobre Prevenció de Riscos Laborals amb especial atenció als riscos psicosocials mitjançant un estudi sobre els suïcidis i altres trastorns.

Tal com vam fer en l’últim CSSL tornem a insistir en els següents punts:

• Visibilitat al suïcidi: igual que a la resta de problemàtiques socials. “Parlar adequadament del suïcidi, ajuda a la prevenció” (comunicat de l’OMS).

• Grup professional de risc. Ara mateix, l’administració no ens té catalogats en aquest grup, tot i el tipus de feina que fem: en el nostre dia a dia hem de suportar una càrrega psicosocial i emocional que en altres àmbits laborals no es donen. És per tot això que sol·licitem desenvolupar programes de prevenció dins el nostre col·lectiu.

• Sistemes i protocols de detecció de senyals i conductes suïcides.

• Protocol d’emergència per assistir tant a víctimes com a supervivents (família, companys/es…).

Traslladem aquesta i altres URGÈNCIES REALS als grups parlamentaris de la Comissió d’Interior del Parlament de Catalunya.

Per la USPAC, la salut mental dels nostres companys i companyes és una prioritat, i no deixarem que el nostre Departament es continuï posant de perfil.

 

USPAC, L’ESCUT DELS MOSSOS
Barcelona, 25 de maig de 2022

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.