LA SALUT MENTAL, NO ÉS UNA PRIORITAT PER AL NOSTRE DEPARTAMENT

PDF

124/2022

La nostra organització fa molts anys que insisteix en l’activació urgent del grup de treball sobre la prevenció del suïcidi policial, la resposta al Comitè de Seguretat i Salut Laboral de desembre de 2021, va ser que al febrer es reactivaria. Fins a la data RES.

El passat dia 24 de febrer de 2022 un dels punts que vam traslladar als representants dels principals partits polítics a l’Estat al mateix “Congreso de los Diputados” va ser:

L’elaboració d’un pla integral para la prevenció del suïcidi policial i altres trastorns. Aplicació de la Llei 31/1995 sobre Prevenció de Riscos Laborals amb especial atenció als riscos psicosocials mitjançant un estudi sobre els suïcidis i altres trastorns.

Tal com vam fer en l’últim CSSL tornem a insistir en els següents punts:

• Visibilitat al suïcidi: igual que a la resta de problemàtiques socials. “Parlar adequadament del suïcidi, ajuda a la prevenció” (comunicat de l’OMS).

• Grup professional de risc. Ara mateix, l’administració no ens té catalogats en aquest grup, tot i el tipus de feina que fem: en el nostre dia a dia hem de suportar una càrrega psicosocial i emocional que en altres àmbits laborals no es donen. És per tot això que sol·licitem desenvolupar programes de prevenció dins el nostre col·lectiu.

• Sistemes i protocols de detecció de senyals i conductes suïcides.

• Protocol d’emergència per assistir tant a víctimes com a supervivents (família, companys/es…).

Traslladem aquesta i altres URGÈNCIES REALS als grups parlamentaris de la Comissió d’Interior del Parlament de Catalunya.

Per la USPAC, la salut mental dels nostres companys i companyes és una prioritat, i no deixarem que el nostre Departament es continuï posant de perfil.

 

USPAC, L’ESCUT DELS MOSSOS
Barcelona, 25 de maig de 2022