L’INICI DEL CANVI ALS CONCURSOS DE PROMOCIÓ INTERNA DEL CME

PDF

114.1/2021

El proppassat dia 15 d’abril vam registrar escrit a la SGRHH per sol·licitar el canvi de model dels concursos de promoció interna. I així ho vam defensar al Consell de Policia del dia 07 de maig.

En aquesta comunicació els hi fèiem esment del següent:

Ens trobem, a territori majoritàriament, que molts companys i companyes han sacrificat la seva projecció professional al cos davant la certesa, que el fet de promocionar era igual a perdre la seva destinació o especialitat.
En la majoria dels casos els beneficis no superen els “riscos”, i això va en detriment del nostre cos perquè molts companys/es renuncien a aquesta promoció. Aquest sistema nega la possibilitat a molts pares i mares de família créixer professionalment en la nostra Institució.
I paral·lelament aquestes destinacions i especialitats perden la possibilitat de nodrir-se de companys i companyes amb una gran experiència, i coneixements en el seu destí.
Exigim a aquesta administració que faci un esforç real per crear aquests “nous espais d’oportunitat”.
Aquest canvi de sistema afavoriria, sens dubte, al nostre col·lectiu, ja que oferiria nous reptes a títol individual, generaria un compromís renovat i exploraria noves motivacions tan necessàries en el context actual.

I vam sol·licitar:

Que en la propera convocatòria de promoció d’ascens en la categoria de caporal, sergent i sotsinspector cada plaça tingui associada una destinació i família professional.

I aquest cop la resposta de l’Administració és:

“Compartim la vostra diagnosi en el sentit que, poder fer convocatòries per àmbits territorials i d’especialitat afavoriria tant la participació dels membres del CME en els concursos, una millor gestió a nivell organitzatiu i la conciliació de la carrera professional amb la vida familiar i, per tant, és un element a tenir en compte des de la perspectiva de gènere”.

Tot i que també ens informen:

“de la necessitat d’un canvi normatiu que habiliti les promocions internes “restringides” i reguli les condicions per dur-les a terme”

Ens trobem davant una oportunitat única per assolir un canvi històric al CME, el qual afavoreixi la promoció professional individual sense haver de renunciar a la conciliació familiar.

En l’últim Consell de Policia ja vam aconseguir la creació d’un grup de treball per fer-ho possible. Amb voluntat i treball, aquesta possibilitat no ha de ser una quimera.

 

USPAC, L’ESCUT DELS MOSS@S

01 de juliol de 2021

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.