ACCIÓ SINDICAL

MÉS TÀSERS PER A TOTES LES PATRULLES POLICIALS I MÉS FORMACIÓ EN EL SEU ÚS

70/2024

Desprotecció i inseguretat. Això és el que pateixen els agents que treballen a peu de carrer i s’han d’enfrontar a situacions com les viscudes aquest darrer cap de setmana.

A l’Hospitalet de Llobregat un mosso es va veure obligat a disparar a un home armat amb un ganivet que el va intentar apunyalar i a Tarragona, un company va rebre un fort cop al braç amb un bat de beisbol que un home, exaltat, feia servir per agredir a la gent.

Aquesta sèrie d’incidents, ocorreguts en només tres dies, posa de manifest l’increment d’armes blanques al carrer. Un fet més preocupant encara si es té en compte l’alerta terrorista que creix a tota Europa.

Per això, des d’USPAC exigim més formació proactiva pels membres del Cos de Mossos d’Esquadra. Al nostre escrit registrat la setmana passada on demanàvem més formació de tir afegim ara l’ampliació dels dispositius conductors d’energia (DCE), o tàsers.

Creiem essencial que els agents comptin amb els recursos materials per fer front a aquestes situacions. Molts dels incidents que, cada dia, els policies es veuen obligats a resoldre es solucionarien de manera menys lesiva amb l’ús del DCE o no es produirien per l’efecte dissuasiu.

Aquest sindicat no entén com, des de la Prefectura, es restringeix el nombre de policies que poden dur la tàser (bàsicament Caps de Torn, Sergents o Caporals) i es limita a les unitats de Seguretat Ciutadana. Ara mateix, a l’Hospitalet hi ha els mateixos DCE que a Pont de Suert. Ens sembla del tot incoherent i ineficaç que no es tinguin en compte variables tan rellevants com la conflictivitat de la zona, el territori a cobrir o el nombre de patrulles disponibles al carrer.

USPAC ja ha registrat un escrit a la Direcció General de la Policia perquè ampliï els cursos de DCE i de dispositius personals de gravació (càmeres) i doti a les patrulles operatives de tàsers per assegurar el seu ús en cas de necessitat.

 

USPAC, L’ESCUT DEL MOSS@S

5 de juny de 2024

 

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.