CONVOCATÒRIES REUNIONS

PUNTS A TRACTAR EL PRÒXIM CONSELL DE POLICIA DEL DIA 14-06-24

71/2024

El pròxim divendres 14-06-24, hi ha una nova sessió ordinària del Consell de la Policia, i des de la USPAC hem traslladat els punts a tractar , sent el resum dels més rellevants els següents:

 • Estat de les diferents convocatòries: els traslladem diverses qüestions com, informació sobre la convocatòria de la Unitat de Muntanya, que està aturada ara mateix, informació dels destins i incorporacions de la promoció de nous sotsinspectors/es i que se’ns informi dels efectius reclamats en les diferents convocatòries de promoció /provisió per part de les especialitats, entre d’altres… També hem elevat la queixa sobre l’oferiment que aquest any ha sortit del reforç del pla d’estiu (amb únicament 7 destins), volem que algú ens expliqui qui ha pres la decisió i com es cobriran destins com Cambrils, Arenys de Mar, Roses, Sitges, Ametlla de Mar, Aeroport, Tarragona, L’Escala, Vilanova i la Geltrú i tants altres que augmenten exponencialment població i càrregues de feina durant l’estiu.
 • Aplicació de l’increment retributiu del 2%: Que ens informin quan està previst que s’aboni, amb caràcter retroactiu 1 de gener de 2024.
 • Reactivació Mesa de Negociació: Exigim reprendre la negociació i treballs fets fins ara, independentment de la situació política actual: Pla de Carrera Professional, reducció de jornada anual per aquest any policial en curs, i les qüestions que afecten a horaris i formació, entre d’altres.
 • Premi vinculació: Més enllà que ens hagin traslladat en alguna reunió de la intenció de pagament aquest any del premi de vinculació, volem que ens ho confirmin. L’Acord GOV/193/2006 substituïa els dies addicionals de vacances per antiguitat, aplicable a funció pública per un import retributiu per una qüestió de manca d’efectius al CME. Volem que ens confirmin si aquest any es continuarà pagant o s’aplicaran els dies addicionals de vacances establerts en l’Acord general, el premi de vinculació no desapareix, com alguns traslladen!
 • Complement de productivitat: El 22 de gener es va acordar en el Grup de Treball de Productivitat depenent de la Mesa General de la Funció Pública l’acord d’un nou model de complement de productivitat, aprovat per majoria per l’Administració i els sindicats UGT  i CCOO, en el punt 1.2 exclou específicament al Cos de Mossos d’Esquadra. Ja en l’anterior Consell vam demanar explicacions i el DGP va dir que aquest complement es negociaria amb mossos, volem que ens concretin dates per inici.
 • Filtració APEN: Demanem quines mesures de protecció s’han realitzat fins ara amb els més de 500 mossos i mosses afectats i en sol·licitem d’altres, com pot ser el canvi de TIP. USPAC està personat al procediment com acusació particular.
 • Informació sobre la tramitació de denúncies LO 4/2015: Vam registrar escrit demanant informació al respecte en data 16/05/24 donat que hem tingut coneixement que no s’estaria tramitant en bona part del territori una gran part de les denúncies que, en compliment de les seves funcions, el cos de mossos d’esquadra estaria aixecant per incompliments de la Llei orgànica 4/2015, de 30 de març de protecció de la seguretat ciutadana.
 • Manca de recursos materials a Trànsit: que es tinguin en compte totes les peticions que elevem tant a les reunions regionals, com a la Subcomissió de Materials i a la Comissaria General de Mobilitat (vehicles que passen per taller reiteradament, bòxers del 2006, vehicles espiell i radar, lots, retirada de carpetes metàl·liques i substituir-les per seguretat, lectors de matrícules, connexions dels cascs nous i bòxers, fundes d’armilla, jaqueta paravent i de pluja impermeable, jaqueta de motorista, manca d’actes “autocopiatives” als sectors, manca de pantalons operatius, botes operatives per estiu/hivern, digitals petits que donen mesures errònies, evidencials que fallen, manca de paranys… i material innovador per actualitzar les maneres de treballar al segle que estem!!).
 • Resposta de temes per escrit de l’anterior Consell i que encara no tenim resposta: Continuem reclamant solució a la mala gestió de les baixes mèdiques per part de la mútua Asepeyo, que ens informin de l’estat dels treballs de revisió de l’especialitat d’investigació, i sobre la manca d’efectius a l’Ametlla de Mar així com que se’ns informi de la distribució dels efectius que hi ha actualment a les Sales. Continuem exigint un correcte
  dimensionament d’aquestes Sales, un tema pendent des de fa massa temps.

 

No són tots els punts a tractar, us informarem degudament en un comunicat específic quan tingui lloc el Consell de Policia aquest divendres.

 

USPAC, EL SINDICAT INDEPENDENT DELS MOSSOS

Barcelona, 10 de juny de 2024

 

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.