RESUMS REUNIONS

REUNIÓ ENTRE SINDICATS I CAPS DE LA COMISSARIA GENERAL D’INVESTIGACIÓ CRIMINAL 29-05-24

69/2024

Dimecres, 29 de maig de 2024, va tenir lloc la reunió entre sindicats i els caps de la Comissaria General d’Investigació Criminal, pendent de tractar la resta de punts el dia 11/06/2024.

El resum dels punts tractats és el següent:

 

1.- Novetats en el nou decret d’estructura:

Des de la CGIC ens confirmen que van entrant en vigor les noves unitats del nou decret i s’ha dividit la Comissaria en 3 divisions i aniran implementant poc a poc els canvis.

 

2.- RLT de la CGIC i de tota Catalunya:

Manifesten que tenia que haver sortit a l’abril 2024 la nova RLT i que esperen que surti aviat per tal de veure si han ampliat places per a la família d’investigació, perquè realment falten molts efectius a les UI’s i AIC’s (Agents, Caporals i Sergents)

 

3.- Sots caps de les AIC:

La CGIC està treballant per saber quines AIC’s tindran la figura de sots cap d’AIC, encara pendent.

 

4.- Evolució i estudi del grup de treball per a canvis de quadrant, horaris, PAP, vacances de la família d’investigació:

Manifesten que faran grups de treball per saber quines son les mancances i quines propostes hi ha per tal de millorar els horaris de l’especial específic, que és un horari que es fa des de l’any 96 i que està obsolet en relació a la situació actual de l’especialitat amb tota la falta d’efectius i sense poder fer hores extres com sempre.

 

5.- Formació:

La CGIC manifesta que cada any es fan cursos de formació sobretot per impulsar les formacions tecnològiques , criptos, cibercrim, anàlisi i que esperen que es puguin fer més cursos online

 

6.- Oferiments Família Investigació i nous concursos:

Ens traslladen que hi haurà oferiments per cobrir places de la família abans del concurs d’investigació que està programat per al 4rt trimestre de 2024.

 

7.- Judicis, Canvis de planificació.

Des de la CGIC manifesten que son coneixedors del que va passar a Tarragona amb els canvis de planificació al PGH (situació que vam elevar des de la USPAC i es va poder revertir), on es va posar a les UI’s del Camp de Tarragona en horari planificat sempre de matins amb un clar propòsit de no pagar els Judicis. També saben que això es va revertir i es va tornar a posar als mossos l’horari Inves 1 i 2.

Els horaris reals son els que treballen la gent de fa molts anys en Horari Especial Específic i son els que es passen a final de mes (Fulls d’hores) per tots els canvis que es fan per motius operatius i laborals, els comandaments signen els fulls d’hores amb conformitat dels horaris realitzats per tots els canvis que hi ha moltes vegades amb 24h d’antelació.

Està clar que per motius operatius o de treball marcat pels comandaments policials d’investigació si un agent està planificat fictíciament al PGH de matins però la feina operativa efectiva és de tardes i durant el matí en el seu descans va a un judici, és de llei que cobri l’assistència judicial.
Qualsevol problema amb negació de cobrament de Judicis per part de l’administració poseu-vos en contacte amb la USPAC al correu citacions@uspac.cat

 

8 .- GNP :

Des de la CGIC saben que hi ha disfuncions i que hi ha un canvi de paradigma perquè la gent ja no vol anar a treballar gratis com durant tota la existència del cos, i per tant si no estan de GNP no van, és de llei laboral per suposat.

Per altra banda van comentar que els han posat limitacions de pressupost per a les GNP, la subdirecció va fer uns números i ara resulta que són superiors.

La despesa de les GNP ha augmentat i l’administració hauria d’invertir més pressupost per a que el servei d’investigació pugui donar la resposta adequada que es mereixen els ciutadans. Les GNP s’han de planificar amb criteris operatius i d’eficiència cara a garantir un servei públic de qualitat, NO per criteris econòmics.

Han comentat que les GNP s’han incrementat fins a un 200% més, han demanat un augment de pressupost del 36%pero que de moment res.

A la comissió de seguiment de l’Acord s’han de fer les reclamacions de les diferents disfuncions de les GNP per tal de trobar una solució i així ho farem.

També van dir que estan esperant a la instrucció de les GNP per tal de veure com s’acaben d’articular les guàrdies. També hem fet esmenes a la proposta que ens van passar.

Aquest és el resum dels temes tractats a la reunió amb els caps de la CGIC, es continuarà amb la resta de punts pendents a tractar el dia 11 de Juny de 2024. Qualsevol dubte/aclariment o si voleu fer cap aportació/petició podeu contactar amb el nostre delegat a investigacio@uspac.cat i ho traslladarem on pertoqui.

 

USPAC, L’ESCUT DEL MOSS@S

Sabadell, 31 de Maig de 2024

 

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.