CONSELL DE POLICIA 22-06-22: NOVA REUNIÓ DE COSTELLADA ON NI EL CONSELLER APAREIX

PDF

167/2022

Inicien el Consell de la Policia informant que, davant la petició d’USPAC de celebrar-lo a l’edifici 112, la petició ha estat denegada per motius d’organització. De fet, ni ens van respondre. Hem estat in situ més de 24 hores fins que ens hem desplaçat per celebrar-lo al Departament d’Interior com estava previst.

El Consell de Policia hauria de ser el màxim òrgan per arribar a acords pel Cos de Mossos d’Esquadra i s’ha convertit amb el fidel reflex de la frase “qui dies passa anys empeny” i el fet que ni el propi Conseller d’Interior hagi assistit als dos últims Consells presencials, diu molt. Us fem un resum dels punts tractats:

• Expedients disciplinaris: USPAC informa desfavorablement, exposant com sempre, que la DAI vulnera sistemàticament drets dels mossos i així ens ho confirmen sistemàticament les sentències que guanyem al Jutjat.

• Ens passen l’estat de les convocatòries d’accés, promoció, provisió i concurs general actualment en tràmit i previsió de cronograma (web/app) actualitzat:

– Fi agents en pràctiques actualment: 6 d’octubre de 2022.
– Fi curs formació: 12 d’agost de 2022, s’incorporen al destí 22 d’agost de 2022.
– Concurs general: Previsió juliol llistats definitius, resolució últim trimestre.

• Promoció interna territorialitzada: Prevista per octubre de 2022, abans hi haurà oferiment (sobre el mes de juliol) pels que ja estan a la categoria corresponent de caporal/a, sergent/a, sotsinspector/a.

• FAS segueix suspès i el complement de productivitat, com ja s’ha informat, es recupera al desembre de 2022.

• Informació sobre els diferents Grups de treball:

– Pla de carrera professional: Pendent de proposta per part de l’Administració.

– Promoció i provisió: Previsió de nova reunió juliol 2022.

– Horaris i conciliació: Previsió nova convocatòria reunió juliol 2022.

• Informació sobre l’estat de les actuacions per donar compliment a l’Acord signat el 2 de juliol de 2020: Pendent el passi del grup C al B de l’escala intermèdia, el Pla de Carrera Professional i la compensació indemnitzatòria especial MOIN, està elevat però la resposta és negativa.

• L’Acord de nocturnitat, vals de roba, comandaments i mesures per a l’escala de suport del CME signat el 3 de març de 2022: Està tot aplicat o en via d’aplicar-se menys la compensació per roba (antics vals roba) que està pendent del Departament d’Economia. L’11 de maig va passar a acord de Govern, per tant, hi ha tres mesos per cobrar la retroactivitat de l’increment de la nocturnitat (ens diuen que està previst per la nòmina de juliol).

• Informació sobre el nou Decret de reestructuració del Departament d’Interior: Ens remeten a la presentació que es farà el dia 4 de juliol de 2022.

• Prevenció de malalties mentals, supòsits d’autolesions i suïcidi: S’ha acordat en la darrera sessió del CSSL la creació d’un grup de treball, per tancar el document de conclusions abans de 2023 (formació, protocols, prevenció…). Ens confirmen que ahir es va signar el conveni del programa ESPAI. Considerem que arriba tard i que els treballs s’han d’agilitzar per arribar a conclusions molt abans del termini establert.

• Manca d’efectius a Sala 112 de Reus i a les Sales de Comandament: Es comprometen a revisar la decisió de centralitzar les sales però no sortim amb CAP oferiment previst, únicament amb l’avançament de les hores extres. No tenim, com hem escoltat, ¨període de temps” per avaluar res, ni marge per “estem treballant per solucionar”. Calen decisions urgents i no ens les han donat. DECEPCIONATS per aquesta resposta, insistim, les hores extres són un “parxe”, que no solucionarà el problema real, només us podem aconsellar que cuideu la vostra salut física i mental i que si en algun moment hi ha que buscar responsables per alguna desgràcia, des del nostre sindicat HO FAREM. De moment, ahir, els nostres delegats de riscos ja van presentar denúncia a Inspecció de Treball per la situació.

• Valoració pòlissa d’assegurances en el CME: Imports molt per sota de les indemnitzacions a bombers o agents rurals, un cop més som funcionaris de tercera per la nostra Administració. El greuge comparatiu és més que evident, la resposta és “ho treballaran”… S’acorda que el Departament d’Interior s’adreci al departament competent en la matèria per explorar diferents alternatives per igualar els imports entre cossos especials. MÉS PARAULES.

• Protocol d’assistència dels serveis jurídics de la Generalitat: Asseguren que donen cobertura a tots els mossos i mosses que hagin patit danys, lesions…en acte de servei. Manca concretar com es gestiona els caps de setmana, perquè avui dia NO s’està cobrint.

 

USPAC, L’ESCUT DEL MOSS@S
Barcelona, 23 de juny de 2022

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.