AMPLIACIÓ I MANCANCES DE LA SRC REUS

PDF

9/2020

Dijous 16 de gener de 2020, els delegats de prevenció de riscos i salut laboral d´USPAC es van desplaçar a la SRC de Reus, per tal de saber quines eren les condicions laborals dels companys en aquest destí.

Val a dir que aquesta sala ja estava equipada pels operadors de Sala de la Regió Policial de Terres de l’Ebre i la del Camp de Tarragona i quan l’Administració va decidir centralitzar-la per totes les regions de Catalunya, excepte Barcelona, en aquesta mateixa ubicació, a part d´ampliar el nombre d’operadors, no ha fet res més que REUTILITZAR el mobiliari, equips, i altres que ja existien a la sala des de l’inici, proporcionant un material que considerem que és inapropiat i utilitzant el mateix espai de la sala per ubicar tots els operadors.

Immediatament vam registrar escrit a la Subdirecció peticionant les mancances estructurals i ambientals que es va poder detectar en aquesta visita:

• Taules dels ordinadors: Hem pogut comprovar que TOTES les taules de la sala són amb les potes de ferro, les quals ja se sap des de fa molt temps que són de les més inadequades per treballadors que passen moltes hores asseguts davant de l’ordinador, pels problemes dels camps electromagnètics. Aquestes taules tenen un prestatge per posar el disc dur, i sobresurt de tal manera que es donen cops amb les cames cada vegada que s’aixequen de la taula.

• Ordinadors i pedals d’activació d’emissora: Els braços mòbils que suporten les pantalles dels ordinadors no es poden regular ni moure perquè no aguanten el pes de la mateixa pantalla i va caient cap a la taula; la qual cosa fa que sigui totalment incòmode treballar-hi. A més hi ha diverses taules que els hi manquen els pedals automàtics per poder parlar amb les patrulles i poder escriure al mateix temps. Tant l’ordinador com els pedals automàtics són eines bàsiques de tot operador, ja només amb això tenim un problema de base (mals d´esquena, cervicals…)

• Cablejats elèctrics: Les taules estan posicionades fent “U”, de manera que hi ha companys que estan mirant a les pantalles principals de la sala i altres estan donant l’esquena a la porta, amb la peculiaritat que tot el cablejat està per terra sense subjectar. El cablejat elèctric sempre ha d’estar recollit i sense tocar el terra, ja que augmenta molt les càrregues electromagnètiques que suporten els seus treballadors.

• Ventilació automàtica i temperatura: La sala està proveïda de finestres de doble vidre de grans dimensions situades al seu extrem dret, la qual proporciona una gran entrada de llum natural. Però amb un problema, aquesta sala que treballa 365 dies l’any, amb treballadors 24 hores cada dia, no es pot ventilar MAI, ja que aquestes finestres són fixes, no existeix cap apertura ni tan sols una mínima ventilació oscil·lo-batent, que impossibilita la renovació d´aire, en d´altres ocasions quan hem fet arribar la queixa se´ns ha dit que la sala està proveïda de ventilació automàtica, a criteri nostre del tot insuficient.

Es va mesurar la temperatura ambiental i la humitat relativa, essent aquestes de 25,4 graus Celsius i un 45,5 % respectivament. Considerem que massa elevada, tenint en compte que no es pot obrir cap finestra, la majoria de companys treballaven en màniga curta en ple mes de gener.

• Cadires: Es detecta alguna cadira en mal estat, que s’haurien de reposar de manera diligent tenint en compte que s’utilitzen 24 hores al dia sense parar. No disposen de fundes pels reposacaps, del tot convenient.

• Cascs operadors: S´hauria de mirar si realment els que disposen a dia d´avui són adients per tal de cuidar les oïdes dels companys.

• Absència de biombos pels operadors: Està previst aviat un augment d´efectius, per tant creiem que per l’operador de sala poder concentrar-se amb les seves patrulles i conferència, resultarà molt difícil.

Actualment hi ha dos operadors de sala de trànsit per 28 patrulles, amb una sobrecàrrega de treball excessiva, així com alguna conferència també sobrecarregada.

Veiem del tot necessària, i així ho hem peticionat a la Subdirecció General de Recursos Humans, una Avaluació de Riscos per tal de solucionar les mancances que els hi hem traslladat i millorin les condicions laborals dels companys destinats a la SRC de Reus.

PERQUÈ TREBALLAR EN BONES CONDICIONS LABORALS ÉS UN DRET, A MOSS@S TAMBÉ!!!

Reus, 27 de gener de 2020

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.