ACCIDENT IQOXE, TEMPORAL “GLORIA”, ALERTA CORONAVIRUS WUHAN I LA FALTA DE COMUNICACIÓ

PDF

8/2020

Un altre cop, ja comença a ser costum (i no fa cap gràcia), el Departament dirigit pel Consigliere Brauli Duart torna a mirar cap a un altre costat, en un clar desistiment de funcions. Continua sense garantir les condicions, els mitjans i la seguretat del servei diari dels membres del Cos de Mossos d´Esquadra.

Ara mateix, malauradament, el perill és el coronavirus procedent de la Xina, i avui hem enviat als responsables “tècnics” del Cos la necessitat de dotar de material i informar els companys que poden tenir risc de contagi en aquests primers dies. Sabent que ells no faran res, ja que és cap de setmana (tot i cobrar sous astronòmics per complements de dedicació plena), ens hem adreçat a l´Aeroport de Barcelona on cada dia arriba un vol provinent de Pequin o de Shanghai per informar als companys i entregar un material mínim per evitar el contagi: mascaretes FFPP2 i un termòmetre digital d’infrarojos.

Altres Caps de Prevenció de Riscos Laborals ja han informat els seus treballadors de les mesures adients i el material necessari, mentre aquí estem de calçotada!!!

El coronavirus és un virus que ha estat descobert el desembre del 2019 en un mercat de la població de Wuhan, Xina, on es venien entre d’altres, animals vius i morts. L´OMS ha manifestat que l’origen d’aquest nou virus pugui ser animal. Afecta a tot el sistema respiratori, va des d’un simple constipat a casos més greus, la Síndrome Respiratori Agut Sever (SARS), Insuficiència Renal i inclús la mort.

Com tots els virus són de ràpida transmissió, és a dir, de fàcil contagi:

– Via aèria: totes aquelles persones que parlin a prop teu envien gotes inapreciables per l’ull humà i que la persona que escolta està respirant. Aquestes gotes poden portar el virus i infectar-nos. També hem d’evitar la tos i esternuts.

– Per contacte: és a dir, si toquem qualsevol cosa de la persona que està infectada, ja sigui la mateixa persona (sobretot les mans), o objectes, com la bossa de mà, estris personals, la roba, etc i animals infectats i/o secrecions d´aquests.

El coronavirus es detecta bàsicament amb simptomatologia molt semblant al constipat comú, com pot ser: febre, mucositats nasals, tos, mal de coll i dificultat per respirar.

QUÈ S’HA DE FER I COM ACTUAR DAVANT D’UNA SOSPITA DE POSSIBLE CONTAGI?

Mesures d’autoprotecció i com evitar la propagació de la malaltia:

– Utilitzar mascaretes de nivell FFPP2, i ulleres protectores.
– Utilitzar guants d’un sol ús. Aquí volem fer esment que un cop us poseu els guants per tocar la persona o objectes, s’han de tirar i agafar-ne uns de nous abans de fer una altra tasca. Per exemple, si es fa un escorcoll amb guants, ja s’ha finalitzat i es vol avisar al superior pel mòbil, abans de tocar el mòbil, el correcte seria primer tirar els guants a la brossa, rentar-se les mans, i trucar. En el moment que acabi la trucada s’ha de posar un parell de guants nous.
– En casos que sospitem, utilitzar els termòmetres infrarojos.
– Rentar-se les mans sempre després de cada intervenció.
– I evidentment evitar el contacte amb aquelles persones que sospitem que puguin estar infectades, retenir-los de forma aïllada i avisar a Sanitat.

Per tot això hem sol·licitat a l’Administració:

Confirmats els tres casos del Govern de França i els tres casos, que han estat sota sospita a l’Estat Espanyol, des del sindicat USPAC SOL·LICITEM PELS COMPANYS QUE REALITZEN SERVEI A L’AEROPORT DE BARCELONA, la immediata dotació de mascaretes tipus FPP2, guants d’un sol ús, ulleres protectores, termòmetres infrarojos i si fos el cas, algun tipus d’equip impermeable per la roba.

També sol·licitem que es tinguin presents altres Unitats susceptibles de la necessitat d’aquest material del Cos de Mossos d’Esquadra de tot el territori.

DEMANEM de nou la DIMISSIÓ del Sr Brauli Duart i del seu fantàstic equip “tècnic” que encara no ha aterrat en un servei 24h/365dies.
LAMENTABLE!!

Barcelona, 26 de gener de 2020

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.