NOTA DE PREMSA

PDF

 

Després de més de dos mesos al capdavant d’Interior i sense que ens hagi volgut rebre, malgrat haver-ho demanat formalment, el sindicat USPAC s’ha presentat al Departament perquè el Conseller es reuneixi amb els què som representants legítims del cos de Mossos d’Esquadra, abans que marxi de vacances.

Estarem durant tot el dia, d’avui, al Departament d’Interior a l’espera que tingui uns minuts per dedicar als representants dels treballadors que, a diferència d’ell, sí hem estat escollit en unes eleccions. I ens informi exactament sobre els següents punts:

• On està la jubilació anticipada als 59 anys, signada el juliol de 2020.

• Quan es farà efectiva la paga extraordinària per la Covid-19, que el Departament va prometre quan hi hagués nou govern.

• Quin és el seu posicionament sobre la dèria centralitzadora del l’actual Prefectura, la qual acabarà amb el model de proximitat del CME, oblidant-se del territori.

Els casos més clars els tenim amb la centralització de Sales, on el 112 de Reus n’és un clar exemple; i amb el tancament de Sectors de Trànsit, que literalment s’estan deixant morir. Amb tot el que això significa per als territoris afectats amb la corresponent pèrdua d’efectius.

Aquest últim punt ens preocupa molt, ja que les seves decisions estan generant una sobrecàrrega de treball insuportable i repercuteix negativament en la ciutadania, ja que avui en dia no es pot donar un servei del 112, com es mereix.

Només amb un sobreesforç dels agents i la seva innegable vocació de servei, s’està sostenint el sistema de seguretat mínimament. Però, avui en dia no podem garantir la seguretat de Catalunya en un nivell 4 sobre 5 d’alerta antiterrorista.

 

Barcelona, 13 de juliol de 2021

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.