PLA D’IGUALTAT: CONCILIACIÓ LABORAL, PERSONAL I FAMILIAR REAL O IMATGE DE CARA A LA GALERIA? (I)

PDF

212/2022

Us deixem un cas real que es repeteix arreu del territori i veurem com es resol per part de la Subdirecció General de Recursos Humans:

Companya que dona el pit al seu nadó i vol continuar fent alletament matern més enllà de l’any del seu fill. Guanya plaça al concurs general a una hora i mitja de camí de casa seva i del seu destí actual. Això comporta 15 hores fora de casa mínim en cap de setmana i més d’11 hores entre setmana. Com ho solucionem?

Avui dia se’ns omple la boca de Pla d’Igualtat, però un tema tan important per les mares com és l’alletament matern fins que ho creguis convenient i la conciliació familiar no es troba contemplat enlloc.

Manca també una instrucció que doni compliment al Pla d’Igualtat en aquest àmbit, on es parla d’espais a les comissaries per descans per dones embarassades i lactants (llocs adients per poder extreure la llet materna), no exposar a situacions de risc ni estrès mentre s’estigui alletant un nadó, entre d’altres.

Veurem com acaba aquest cas, que només és un exemple més dels molts casos que tenim arreu del territori on es confirma que la conciliació familiar és inexistent dins el Cos de Mossos d’Esquadra, i que el Pla d’Igualtat ha estat redactat per donar compliment a una Llei que els obliga a tenir-lo i de cara a la galeria.

Des de la USPAC insistirem per arribar a mesures justes d’igualtat per totes i tots, per prioritzar la conciliació laboral, personal i familiar tant per dones com homes i per treballar en mesures sobre flexibilitat, conciliació i corresponsabilitat.

 

USPAC, L’ESCUT DELS MOSSOS
Barcelona, 22 d’agost de 2022

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.