PLA D’IGUALTAT: CONTINUA LA DISCRIMINACIÓ DE LA DONA AL COS DE MOSSOS D’ESQUADRA (II)

213/2022

El 21 de gener de 2022 es va signar el denominat “Pla d’igualtat dels Mossos” entre Interior i tots els sindicats excepte USPAC. Com vam dir en el seu dia,
es tracta d’una cortina de fum per amagar el tracte discriminatori que pateixen les dones dia rere dia.

No es pot signar un “Pla d’Igualtat” on les mosses embarassades que no arriben a les 500 hores de treball efectiu en una anualitat, se’ls penalitzi amb un 0 al Pla General d’Avaluació (PGA).

No es preveu cap tipus de mesura que faciliti la conciliació familiar, sobretot de les dones que són qui més les demanen, i es continuen posant “pals a les rodes” a la única mesura que trobem actualment per conciliar, com és la reducció de jornada amb minva de sou. Això comporta discriminació per raó de sexe avalada pel Pla d’Igualtat signat.

Recentment, i arran de la Sentència del Jutjat del Contenciós Administratiu 4 de Barcelona guanyada pels nostres serveis jurídic que ha condemnat al Departament per discriminar a una mossa per ser mare, la Inspecció de Treball ha conclòs que no existeix cap voluntat del Departament a la gestió dels casos de discriminació sexual:

Podem afirmar així que la discriminació continua existint al CME. Ens preguntem que farà el Departament d’Interior al respecte. USPAC ho té clar: continuarem denunciant qualsevol situació discriminatòria dins el nostre col·lectiu.

 

USPAC, L’ESCUT DELS MOSS@S
25 d’agost de 2022

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.