USPAC DENUNCIA LA RESERVA DE PLACES PER DONES ALS CONCURSOS DE PROMOCIÓ INTERNA

214/2022

El 21 de gener de 2022 es va signar el “Pla d’igualtat” al Cos de Mossos d’Esquadra, entre el Departament d’Interior i tots els sindicats excepte USPAC. En aquest pacte, els sindicats participants van signar:

1. Reserva per les dones del 40% de places en concursos de promoció interna.

 

L’aplicació d’aquesta reserva genera un estigma per les dones que poden arribar a ser vistes com “les mosses de quotes”. Als concursos de promoció interna han de prevaldre els principis de mèrit i capacitat, independentment que siguin dones o homes: els millors.

Per això, USPAC ja ha presentat la primera demanda contra les primeres bases de promoció interna on s’ha aplicat aquesta reserva, la d’inspector/a i intendent/a; únic sindicat legitimat per no haver signat el Pla d’Igualtat.

2. Revisió dels mèrits als concursos pel que fa a felicitacions i medalles tenint en compte el biaix de gènere.

 

El que SÍ que és necessari són mesures de conciliació laboral i familiar per tots, dones i homes; i un canvi de sistema en l’assignació de les condecoracions, on es valori realment aquelles actuacions meritòries, tant de dones com d’homes sense cap mena de quota i que sigui un veritable estímul per a tots els membres del nostre col·lectiu.

 

USPAC, L’ESCUT DEL MOSS@S
29 d’agost de 2022

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.