SESSIÓ INFORMATIVA SOBRE EL CORONAVIRUS PER PART DE L’ADMINISTRACIÓ.

PDF

23/2020

El proppassat 20 de febrer de 2020, l’Administració va fer una sessió informativa als sindicats, juntament amb la Subdirectora General de Vigilància de la Salut Pública de Catalunya, l´epidemiòloga Mireia Jané.

La Sra. Jané ens va explicar, entre altres conceptes, la situació actual de l’evolució del virus i el risc de contagi a Catalunya, essent baix- moderat. Manifesta que actualment hi ha més risc de mort per malalties que porten anys entre nosaltres com pot ser el xarampió, o el virus de la grip, que no pas per la letalitat del coronavirus que només està sobre el 2%.

Cada setmana estan parlant per videoconferència amb els responsables d’Europa, per saber els últims contagis i per on es propaga, per tant tenen la informació de primera mà, i cal contrastar tota informació.

Tota la xerrada va estar enfocada clarament a tranquil·litzar a tothom. Catalunya no té vols directes de Wuhan, i la probabilitat que entri el coronavirus per l’aeroport de Barcelona, o el port, és molt difícil; però així i tot, per part del Comitè de Salut Pública de Catalunya es va dir que: “estem preparats per fer front a aquestes i altres malalties altament contagioses.”

USPAC, va demanar ja llavors explícitament que tinguessin en compte aquells treballadors de les diferents unitats de l’Aeroport de Barcelona, de Girona, Sants i altres zones de possible risc, per fer una formació/xerrada informativa sobre com actuar i què fer si es troben amb aquesta situació i sobretot de dotar de material preventiu adequat.
Considerem que una xerrada amb els mossos, en aquests casos, és bàsica per saber com actuar amb seguretat; i per part de l’administració té un cost mínim, per no dir “zero”. L’administració, en aquest cas ens va contestar que, teníem raó i que ho tindrien en compte per les pròximes ocasions i ens van manifestar que ja havien dotat de mascaretes i guants en aquestes unitats de les quals estàvem parlant (fet que a dia d’avui no ens consta).

Lamentablement ahir mateix, 25 de febrer de 2020, va haver-hi el primer cas de contagi confirmat a Barcelona, que ja està en tractament i les persones amb les quals va tenir contacte, aquesta primera pacient, aïllades.

USPAC considera que no és “tan improbable”, doncs, el risc de contagi i sol·licitem MATERIAL BÀSIC ( GUANTS i MASCARESTES), FORMACIÓ I INFORMACIÓ AL RESPECTE a les unitats de les zones on hi ha més risc.

Barcelona, 26 de febrer de 2020