SESSIÓ INFORMATIVA SOBRE EL CORONAVIRUS PER PART DE L’ADMINISTRACIÓ.

PDF

23/2020

El proppassat 20 de febrer de 2020, l’Administració va fer una sessió informativa als sindicats, juntament amb la Subdirectora General de Vigilància de la Salut Pública de Catalunya, l´epidemiòloga Mireia Jané.

La Sra. Jané ens va explicar, entre altres conceptes, la situació actual de l’evolució del virus i el risc de contagi a Catalunya, essent baix- moderat. Manifesta que actualment hi ha més risc de mort per malalties que porten anys entre nosaltres com pot ser el xarampió, o el virus de la grip, que no pas per la letalitat del coronavirus que només està sobre el 2%.

Cada setmana estan parlant per videoconferència amb els responsables d’Europa, per saber els últims contagis i per on es propaga, per tant tenen la informació de primera mà, i cal contrastar tota informació.

Tota la xerrada va estar enfocada clarament a tranquil·litzar a tothom. Catalunya no té vols directes de Wuhan, i la probabilitat que entri el coronavirus per l’aeroport de Barcelona, o el port, és molt difícil; però així i tot, per part del Comitè de Salut Pública de Catalunya es va dir que: “estem preparats per fer front a aquestes i altres malalties altament contagioses.”

USPAC, va demanar ja llavors explícitament que tinguessin en compte aquells treballadors de les diferents unitats de l’Aeroport de Barcelona, de Girona, Sants i altres zones de possible risc, per fer una formació/xerrada informativa sobre com actuar i què fer si es troben amb aquesta situació i sobretot de dotar de material preventiu adequat.
Considerem que una xerrada amb els mossos, en aquests casos, és bàsica per saber com actuar amb seguretat; i per part de l’administració té un cost mínim, per no dir “zero”. L’administració, en aquest cas ens va contestar que, teníem raó i que ho tindrien en compte per les pròximes ocasions i ens van manifestar que ja havien dotat de mascaretes i guants en aquestes unitats de les quals estàvem parlant (fet que a dia d’avui no ens consta).

Lamentablement ahir mateix, 25 de febrer de 2020, va haver-hi el primer cas de contagi confirmat a Barcelona, que ja està en tractament i les persones amb les quals va tenir contacte, aquesta primera pacient, aïllades.

USPAC considera que no és “tan improbable”, doncs, el risc de contagi i sol·licitem MATERIAL BÀSIC ( GUANTS i MASCARESTES), FORMACIÓ I INFORMACIÓ AL RESPECTE a les unitats de les zones on hi ha més risc.

Barcelona, 26 de febrer de 2020

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.