SOL·LICITEM EL COMPLIMENT DELS ACORDS ASSOLITS AL GRUP DE TREBALL DE PROMOCIÓ I PROVISIÓ

PDF

183/2022

Fa poc s’ha aprovat l’acord on s’estableixen els nous criteris territorials de les convocatòries de promoció interna del cos de Mossos d’Esquadra, criteris basats en la territorialitat i especialitat.

Aquest acord sorgeix del Grup de Treball creat, a petició de la USPAC, en un Consell de Policia, per trobar una normativa consensuada per tal que el fet d’ascendir dins el cos no suposés en molts casos, una renúncia del benestar familiar pel fet d’haver de marxar durant molts anys fora de casa.

Un dels pals de paller d’aquest acord havia de ser el d’eliminar la possibilitat que qui ascendís, fos destinat lluny del seu lloc de residència i per aquest motiu, la territorialitat permetia escollir al funcionari l’agrupació o agrupacions on volia participar. L’Acord, però, no especifica concretament el compromís de la Subdirecció General de Recursos Humans que, en dues ocasions, va reafirmar durant les reunions, que aquesta permanència es mantindria més enllà dels 3 anys i que aquells que estiguessin en una agrupació no se’ls faria concursar a tot el territori passat aquest temps i només ho haurien de fer per aquelles destinacions que ells desitgessin, evitant doncs un dels mals endèmics dels concursos actuals.

Per aquest motiu des de la USPAC hem sol·licitat per escrit que aquest compromís manifestat per la SGRH, quedi reflectit a la Instrucció i que la territorialitat sigui realment un fet per a tots els funcionaris que vulguin ascendir, com es va acordar dins el Grup de Treball.

Hem estat convocats el dijous 21 de juliol a les 16:00 hores al Grup de Treball de Promoció i Provisió per tractar la proposta d’instrucció de provisió temporal (a la que ja vam presentar al·legacions) i per informació sobre l’oferiment previ a la promoció interna territorialitzada de caporal/a, sergent/a i sotsinspector/a.

Des de la USPAC, continuem defensant que la temporalitat i provisionalitat ha de ser una excepció en l’accés i provisió de llocs de treball, no pas la regla i vetllarem també per un procediment en aquest oferiment previ a la promoció interna territorialitzada just i transparent.

 

USPAC, L’ESCUT DEL MOSS@S
20 de juliol de 2022

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.