EL PROJECTE DE CENTRALITZACIÓ DE SALES NO FUNCIONA

PDF

182/2022

Després d’anys de denúncies d’USPAC que la centralització de les Sales d’arreu de Catalunya ERA UN ERROR, finalment avui, ens donen la raó.

Després d’escrits denunciant les condicions laborals a la que estaven sotmesos els operadors i la manca d’efectius a totes les Sales de Comandament (tant les metropolitanes com la del 112 a Reus), avui ens han convocat a una reunió a l’edifici del 112 (com just USPAC havia demanat fa un mes, per l’últim Consell de Policia).

El titular és breu i clar: el model de centralització de Sales NO funciona i cal una revisió per arribar a un diagnòstic real i solució definitiva (de la que tampoc descarten una reversió de l’actual centralització). Ja ho havíem advertit.

Així ho ha confirmat la mateixa Prefectura i el Director General de la Policia. Hem sentit paraules, que no poques vegades, hem manifestat en comunicats i és la confirmació que l’actual model de centralització de Sales no funciona i que fins ara només s’han fet “parxes”. Estem d’acord, calen solucions definitives i reals. Donat que s’han compromès a revisar l’actual model i donar una solució definitiva abans d’acabar l’any, insistim:

• La centralització de les Sales està molt lluny del nou model d’estructura, que aposta per proximitat, territorialitat i atenció al ciutadà.

• Si no es reverteix el model actual, cal dimensionar correctament TOTES les Sales (metropolitanes i 112 Reus). Actualment, les càrregues de feina amb els efectius actuals són insostenibles i això té conseqüències al territori, al ciutadà i a la seguretat pública.

• Prou “parxes”, ho portem denunciant fa molts anys, ni els oferiments ni les hores extres són la solució a llarg termini.

• Nivell 2, cal apostar per una especialització de les Sales.

• A l’espera de la solució definitiva a la qual s’han compromès, cal un oferiment d’efectius a les Sales immediat que garanteixi la seva cobertura real amb unes condicions laborals dignes pels seus treballadors.

 

USPAC, L’ESCUT DELS MOSS@S
Reus, 18 de juliol de 2022

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.