SOL·LICITEM MÉS I MILLORS MITJANS PER A COMBATRE EL CIBERCRIM

PDF

163/2021

Avui, hem registrat escrit al Director General de la Policia sol·licitant més i millors mitjans, i la dotació de més efectius per lluitar contra la creixent escalada dels tipus delictius relacionats amb el cibercrim. Aquest tipus delictiu ha augmentat exponencialment des de l’inici de la pandèmia. Les estafes per internet han augmentat més d’un 200% en els últims mesos, tot això ha deixat al descobert les nostres carències.

La frustració, el desànim i la impotència s’apodera d’aquests grups d’investigació que, dia rere dia, veuen com aquest tipus delictiu els supera en nombre i capacitat. Aquest tipus de crim d’alta qualificació tecnològica necessita d’eines cada dia més sofisticades i suficientment actualitzades.

En aquestes unitats on els sistemes informàtics son claus ens trobem amb:
• Una manca d’ordinadors generalitzada amb sistemes operatius caducs.
• Dèficit de sistemes d’emmagatzematge adients i de gran capacitat.
• Smartphone’s obsolets.

A més, s’ha de sumar que tot i el creixement d’aquest tipus delictiu, no s’ha incrementat els efectius. Això comporta una sobrecarrega de treball que no es pot assumir i afecta directament a la resolució de casos.

Vetllar per la reducció del Cibercrim ha d’ésser un dels principals reptes de la nostra Institució, ja que en aquest present i futur pròxim serà un dels principals delictes a combatre per la seva complexitat, diversitat i versatilitat alhora d’evitar l’acció de la justícia.

Al trobar-nos davant d’un tipus delictiu on la prevenció és una quimera, només podem contrarestar-lo amb equips informàtics de primer nivell i amb una formació contínua de qualitat, ja que és necessari tenir una comprensió general dels orígens, mètodes i conseqüències d’aquests nous tipus de delinqüència.

Per tot això, hem sol·licitat:
• S’adoptin millores urgents en la distribució de materials informàtics d’última generació a tots aquests grups d’investigació.
• Ampliar la dotació d’efectius per millorar la eficiència i poder repartir, de manera equitativa, les càrregues de treball.
• Dotar als agents d’una formació contínua i actualitzada d’aquest tipus de delicte en els seus destins, amb una carència mínima mensual.

 

USPAC, L’ESCUT DELS MOSSOS

18/06/2021

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.