RESUM COMITÈ DE SEGURETAT I SALUT LABORAL (CSSL) 18-06-2021

164/2021

Avui, dia 18-06-2021, s’ha celebrat el Comitè de Seguretat i Salut Laboral del CME, on s’ha tractat com a punts més importants els següents:

1. Activació protocol per a la prevenció, la detecció, l’actuació i la resolució de situacions d’assetjament psicològic, laboral i altres discriminacions a la feina de la PG-ME. Es veu que s’ha activat el protocol d’assetjament sexual que ha derivat al protocol d’assetjament psicològic. No ens donen més dades, tan sols que s’ha reunit la comissió d’investigació. Transparència 0!! USPAC es va oposar a aquest protocol i es van negar a acceptar les nostres aportacions, que, en resum, era la petició de més transparència.

2. Sinistralitat laboral 1er trimestre 2021 A destacar qui pateix més accidents laborals segons la categoria professional. Sembla que els que estem al peu del canó rebem més, lògic.

3. Vacunació COVID. USPAC proposa que es faci un recull d’incidències de Moss@s que no s’han pogut vacunar i s’enviï a Salut perquè agilitzin aquest tràmit. Ens responen que fa 15 dies es va enviar aquestes incidències, però no han respost. Els Moss@s que tinguin incidències s’han d’adreçar al 061 o al seu metge de capçalera.

Els hi hem recordat que al Consell de Policia ens van dir que com a servei essencial ens vacunarien a tots, però es desdiuen i passen a criteris de Salut la vacunació del nostre col·lectiu.

4. Nova uniformitat a Mossos. USPAC peticiona convocatòria de la subcomissió de materials i equipaments per tractar el tema de la nova uniformitat. Ho accepten i ens reunirem la primera setmana de juliol. Es demorarà la seva implantació perquè s’ha de modificar el decret d’uniformitat del Cos per poder donar-li tràmit.

5. Vigilància de la salut. Ens informen que l’adaptació al lloc de treball majoritària és l’exempció de fer nits. El Cos envelleix i la compensació per als agents que tiren del carro per la nit creiem no és suficient. Volem una compensació del treball nocturn, com es mereix!!!

6. Infraestructures:
– ABP Manresa. USPAC es va desplaçar al despatx de l’AIC Manresa per desconfort acústic a causa d’un aparell de clima. Ens responen que el dia 11 de juny van anar a parlar amb caps de l’ABP i ningú sabia res d’aquest soroll. Pel que respecta al tancament del pàrquing exterior, per què no es puguin veure els vehicles des de l’exterior, ens responen que no volen “bunkeritzar” les comissaries.

Respecte a les altes temperatures: ens diuen que ficaran cortines per parar els raigs de sol i no pujarà tant les temperatures. Pel que respecta a la llum de l’entrada: diuen que ja han instal·lat noves llums entre les dos portes d’entrada, i no posaran cap més.

– BRIANS I. Respecte a l’escrit 156/21 (https://uspac.cat/accio-sindical/brians-1-instal%c2%b7lacions-obsoletes-per-apen/) de la USPAC, registrat amb incidències en aquestes dependències, ens diuen que en breu es reuniran amb gerència de la presó per solucionar les deficiències a les sales polivalents.

– ARRO Tarragona. Peticionem l’obertura de finestres al despatx de Suport. No tenen notícies d’aquesta petició i no poden fer res. En quant a posar sostre als vehicles de l’ARRO: ens diuen que aparquin a la zona del davant que hi ha ombra.

– Gavà. Plaga de mosquits a garjoles. Ens informen que dos vegades a l’any es netejaran i desinfectaran els conductes perquè això no passi. Els hi comentem que això no és suficient, però no volen augmentar aquesta cadència.

– Reus. USPAC peticiona canvi porta garjoles per una anti-incendi. Ens diuen que no separa sectors d’incendi, per això és simplement una porta metàl·lica.

-ABP Lleida. Després d’insistir en tema vestidors i dutxes, finalment ens comuniquen que durant aquest estiu es faran obres per solucionar aquest tema i es redistribuiran les guixetes.

– Futur de la Sala Girona. Es faran una sèrie de reformes a les parets i façana del perímetre, durant el 2022, per solucionar els problemes endèmics de l’edifici.

Si teniu qualsevol incidència contacteu amb el vostre delegat de la USPAC

 

USPAC, L’ESCUT DELS MOSSOS

18-06-2021

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.