PonentREGIONS POLICIALSRESUMS REUNIONS

REUNIÓ REGIONAL ENTRE SINDICATS I CAPS DE LA RPPO 24-03-23

56/2023

Divendres, 24 de març, vam assistir a la Reunió Regional de la RPPO, amb el Cap i Sots cap de la Regió, Cap del Servei d’Administració i Oficina de Suport Regional.

Ens informen que aquest any se celebra l’any 25è de la Regió Policial i es preveuen diferents actes.

A partir de la data la Regió passa a anomenar-se Regió Policial Alt Pirineu i Aran. El dia de les Esquadres serà el 26 Abril i es farà a la Cerdanya.

 

  • Generals:

Pel que fa a efectius, informen que els números totals són positius, però la problemàtica és evident en segons quines Comissaries com la de Sort i Vielha on s’està per sota dels mínims i encara es preveuen més sortides. Existeix una greu manca de comandaments, sobretot caporals, en són plenament conscients. L’incomprensible marxa enrere de l’Administració pel que fa al concurs d’ascens per territori agreujarà encara més aquesta mancança.

Sobre la figura del responsable del Torn; hem tornat a posar sobre la taula aquesta problemàtica, agents que fan de responsables per no dir que exerceixen la funció del caporal cap de torn. No hi ha compensació econòmica perquè no està previst a la normativa ens diuen. Quant a la possible compensació amb el temps extra que l’agent inverteix, els Caps de la Regió deleguen en els Caps de les diferents Comissaries la forma de compensació. Entenen i comparteixen que així ha de ser mentre perduri aquesta problemàtica.

Vehicles: està previst que arribin arreu de tot el territori 283 vehicles a finals de juny i 178 més a finals d’any (d’aquests darrers la majoria de Trànsit). Es desconeix a hores d’ara quants arribaran a Pirineu tot i que confirmen que han d’arribar vehicles de totes les categories incloent-hi tot terreny.

Uniformitat: tret d’alguna incidència particular ja ha arribat tota la roba. S’ha pogut comprovar que, tot i la millora, la roba d’abric no és suficient per la singularitat del Pirineu. En aquest sentit, ens informen que s’han fet proves positives amb nou material que consistirà en un barret, guants i polaines. A banda s’ha d’afegir una propera prova amb un nou tipus de pantaló (tipus esquí) i una jaqueta, que esperem que sigui de dotació per tots els efectius. Continuem reclamant un calçat adient (botes reals d’hivern/alta muntanya) així com un reflectant individual (previst per tots els agents del cos).

Formació i ARRO; Enguany s’ha fet molta formació a les Comissaries del territori, on s’han desplaçat els formadors, esperem que sigui la norma i no l’excepció. Celebrem aquesta descentralització per poder donar una formació de qualitat a tothom. Ens diuen que enguany estan previstes tres formacions de Tir per tothom. Sembla que les darreres incidències amb el camp de Tir de Talarn estan solucionades. Així mateix s’ha de fer la reparació/canvi de la teulada del camp de Tir de Castellciutat.

Trànsit: Continua la greu manca d’efectius i de cobertura de serveis. A més el Concurs de moment no s’ha publicat (incompliment reiterat del cronograma). Demanarem explicacions al proper Consell de la Policia. Quant al material i vehicles és una vergonya. Per mostra la darrera…. motocicleta amb més de 160.000 km i 16 anys d’antiguitat (aviat vehicle històric) retirada amb grua per avaria. Lots i llums que no carreguen, i altres. No dubteu a fer les Notes Informatives i fulls d’avaria que calguin perquè els respectius Serveis d’Administració reposin el material de treball. Aquest punt és extensiu a totes les Unitats.

Unitats Investigació i altres: Aviat sortirà el resultat de l’oferiment a la UI Vielha on finalment hi ha tres vacants d’agent. Sembla que el material demanat així com l’ampliació de la capacitat dels terminals ha estat validada i en curs. Posem de manifest la problemàtica que tindrem en aquestes Unitats quan diversos efectius deixin de fer nits per edat. Traslladarem aquest greu problema al CSSL perquè serà del tot inassumible la càrrega extra de guàrdies entre la resta d’efectius.

 

  • La Seu d’Urgell:

Manca d’espai, segueix endavant la possible cessió d’un edifici propietat d’Interior per ampliar la Comissaria (es preveu cap al 1 semestre del 2024). Amb aquesta ampliació es preveu entre d’altres, donar una altra sortida des de l’interior de la peixera.

 

  • Puigcerdà:

Problemàtica d’espais que en absolut queda solucionat amb la recent “remodelació de despatxos”. Tornem a posar sobre la taula la inexistència d’un espai per la marihuana i recordem que hi ha gairebé una tona de droga dins les dependències.

En procés la licitació per una nova caldera.

 

  •  Tremp:

Després de la instal·lació de les noves cortines no s’ha fet cap pas endavant pel que fa a l’adequació dels espais, sobretot el menjador, que és un “zulo”, impropi d’una comissaria amb un volum d’agents i serveis com la de Tremp.

També en licitació la nova caldera per l’edifici.

Hem traslladat diverses incidències sobre el servei de Trànsit quan se sol·licita des de la Val d’Aran, per manca d’efectius a la zona.

 

  • Sort:

Hem fet arribar la nostra queixa per la pèrdua d’efectius a la Comissaria i esperem que posin les mesures i ho tinguin present per les properes promocions i moviments d’agents. Pel que fa als espais ens informen que es posaran mòduls (sense concretar data ni servei que faran, tenint en compte la urgent necessitat d’espai al vestidor de dones).

 

  • Pont de Suert:

També està prevista la instal·lació de mòduls, dins la “remodelació total de la comissaria”.

Greu problema de caporals a la comissaria i a la Val en general. La no convocatòria del Concurs d’Ascens per Territori afectarà greument el servei. Sol·licitem que es posin tots els mitjans per recolzar els agents que han d’assumir tasques que no els hi són pròpies del seu grau i que, d’altra banda, accepten i fan amb total professionalitat.

 

  • Vielha:

Queda de manifest que s’ha de tractar Vielha i la Val d’Aran de forma especial al ser un territori singular i aquesta reflexió s’ha de fer arribar a totes les instàncies. D’altra manera és impossible corregir mancances històriques, 25 anys després els problemes són els mateixos per tant les mesures a prendre no poden ser les mateixes.

 

USPAC, L’ESCUT DEL MOSS@S

27 de març de 2023

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.