SOL·LICITEM REUNIÓ AMB EL NOU CONSELLER D’INTERIOR PER TRASLLADAR LES PRIORITATS DEL COS DE MOSSOS D’ESQUADRA

139/2021

USPAC ha registrat, avui mateix, un escrit adreçat al nou Conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, avançant les demandes prioritàries del Cos de Mossos d’Esquadra, les quals s’han tractat en els darrers Consell de la Policia (gener i maig), respecte a la millora de les condicions laborals dels mossos i mosses, que segueixen estancades des de fa molt temps:

– Jubilació anticipada als 59 anys. Compliment de l’acord signat al juliol de 2020.

– Increment retributiu del 0,30%, respecte a l’any 2019. Encara no s’ha aplicat al CME. La proposta d’USPAC és destinar-ho al complement específic de l’escala bàsica i intermèdia del CME. Punt tractat en el si del Consell i recolzat per d’altres organitzacions sindicals.

– Equiparació salarial real amb cossos especials de la Generalitat (Bombers). Resolució 481/XII de data 3 juliol 2019.

– El conflicte col·lectiu (registrat per la nostra organització sindical en data 22 de setembre de 2020) també passa per l’aplicació real i efectiva de l’Acord de 2 de juliol de 2020, així com l’assumpció dels compromisos adquirits pel Departament d’Interior pel seu compliment.

– L’aplicació del Decret 146/1996, de 30 d’abril: horari a Torn i planificació fixa anual pels serveis que han d’estar operatius les 24 hores del dia; la regulació de descansos i guàrdies no presencials per efectius d’algunes unitats, com poden ser ARRO i TEDAX. Aplicació del sistema de Guàrdies No Presencials (GNP) per les unitats d’ARRO. Així com la regulació de l’horari ESPECIAL ESPECÍFIC.

– Abonament de la paga extraordinària per la Covid-19. Punt tractat al Consell de la Policia, on el Director General, Pere Ferrer, es va comprometre a realitzar un cop es formés Govern.

– Estudi i aplicació del Pla de carrera professional pels efectius del cos de mossos d’esquadra.

– Dieta de 19 € als membres del CME que desenvolupin un horari de 12 hores o més, igual que la resta de funcionaris de la Generalitat.

– S’aboni el complement de nocturnitat durant el període de vacances corresponent a les jornades de treball nocturn.

– Aturar la reforma del Decret de Segona Activitat actual, ja que és una minva de drets dels companys/es en situacions especials per raó d’edat o malaltia.

– Revisió i modificació dels models de meritació i promoció dels concursos dins del Cos de Mossos d’Esquadra. En el darrer Consell es va acordar crear Grup de Treball. Demanem que s’agilitzi i es pugui arribar a acords de manera àgil.

– Obligació, de l’administració, d’indemnitzar als agents del cos de Mossos d’Esquadra en tots els danys patits en acte de servei -tan físics, temporals (dies de baixa), permanents (seqüeles), materials, morals o qualsevol altra patologia-, incloent com a tal l’accident itinerant, l’assistència a cursos de formació, funcions de representativitat sindical, assistència a declaració a la Divisió d’Afers Interns o qualsevol altre derivada de les funcions que li són pròpies recollides a la Llei 10/1994, d’11 de juliol. Es contracti per part de l’administració de la Generalitat de Catalunya una pòlissa d’assegurança o s’ampliï la cobertura de l’existent per fer front al risc indicat.

– Resolució Ordre Públic Parlament de Catalunya 476/X de 2013, recull 48 punts i en aquests 8 anys i només s’han implementat totes aquelles mesures que han suposat el control i fiscalització de la tasca policial. Cap de les mesures que donaven protecció jurídica o laboral han estat desenvolupades.

– També li hem traslladat el nostre neguit per la decisió del tancament de sectors de trànsit, fet que anirà absolutament en detriment dels ciutadans dels sectors afectats (els sis sectors que es volen tancar i que ja no s´han reforçat en l’últim concurs: Olot, Sant Feliu de Guíxols, Igualada, Montblanc, Móra d´Ebre i Mataró) i la seva seguretat ciutadana i viària.

Esperem que amb la seva entrada i nou Govern es pugui revertir aquesta situació que va en contra d’una atenció al ciutadà de primera a tot el territori de Catalunya que com servei públic el Cos de Mossos d´Esquadra ha de donar sense excepció.

Hem sol·licitat una reunió urgent per tal de tractar tots aquests temes i fer-li arribar de primera mà les necessitats i mancances que pateix el Cos de Mossos d´Esquadra, des de fa molts anys.

USPAC, L’ESCUT DELS MOSS@S

25 de maig de 2021

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.