ACCIÓ SINDICAL

SOL·LICITEM UN CANVI D’ARMA PER LES UNITATS NO UNIFORMADES

142/2022

Avui, hem registrat un escrit adreçat al Director General de la Policia sol·licitant que s’iniciïn les gestions necessàries per impulsar un canvi d’arma reglamentària per a les unitats que realitzen servei no uniformat, i que en la presa de decisions tinguin present les aportacions dels sindicats. És necessari un canvi d’arma reglamentària i facilitar-ne una de dimensions més petites per tal que s’adeqüin al treball no uniformat, entre unitats com investigació, escortes, informació, fura, etc..

L’arma ha d’adequar-se a les característiques de la tasca a realitzar, i un dels principals problemes de les actuals és la dificultat per dur-la sense ser visible; aquesta complexitat es multiplica un cop les temperatures augmenten i les peces de roba es redueixen.

Hem aportat una petita mostra d’armes compactes dintre d’un ampli ventall de possibilitats donada la gran quantitat d’armes existents al mercat i una constant innovació d’aquest sector.

Armes que s’ajustin a una sèrie de característiques pròpies d’armes compactes, les armes referides reuneixen com a peculiaritats destacables el seu ús en serveis de paisà, ressaltant com a característiques principals la portabilitat i la potència de foc en mides molt reduïdes:

– WALTHER PPS
CALIBRE 9MM , amb 160mm de longitud i carregadors de 6/7/8 cartutxos.

– SIG P365
CALIBRE 9MM, amb mides de 148 mm i carregadors de 10 cartutxos.

– BERETTA APX
CALIBRE 9MM, mides totals de 143mm i carregadors de 6/8 cartutxos.

– GLOCK43X
CALIBRE 9MM, dimensions totals de 165mm amb carregador de 10 cartutxos.

En opinió d’experts en la matèria, consultats per USPAC, el model d’arma de les anteriorment especificades i utilitzant estrictament criteris de la relació entre la qualitat de l’arma i el seu preu de mercat, el model escollit seria la pistola Glock 43X.

L’actualització i modernització de les eines de treball hauria de ser una prioritat del Departament d’Interior, però continuem instal·lats en l’immobilisme i l’obediència cega als mateixos “gurús del material policial”, és necessari també una renovació d’aquests “experts veterans”.

 

USPAC CONTINUA IMPULSANT CANVIS

Barcelona, 3 de juny de 2022

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.