USPAC DENUNCIA A INSPECCIÓ DE TREBALL L’INCOMPLIMENT SISTEMÀTIC DE LES ADAPTACIONS LABORALS

 

Des de març de 2020 (SÍ, SÍ, 2020), fa més de dos anys! Un company espera una taula regulable en alçada segons informe d’adaptació laboral.

Després d’infinitat de gestions fetes pel mateix company, finalment es va posar en contacte amb els nostres delegats de riscos laborals.

USPAC va elevar a la Comissió d’Infraestructures, i des de març de 2022 s’ha fet gestions amb la Responsable de Gestió Tècnica d’Infraestructures de Cossos Operatius, sense solució avui dia: el company segueix sense la taula adaptada que necessita segons informes mèdics! Una VERGONYA!!.

El company per ara disposa d’unes falques posades a les potes, que cauen contínuament i ha de demanar ajuda per tornar-les a posar, al tenir problemes d’esquena, motiu pel qual necessita la taula regulable.

Quant temps ha d’esperar per poder treballar amb condicions? Si fos una empresa privada, la Generalitat ho permetria? Què hem de fer perquè la Generalitat tracti als seus treballadors com es mereixen?

Des de la Subdirecció General de Prevenció de Riscos i Salut Laboral s’està incomplint sistemàticament els informes d’adaptacions laborals, fent cas omís dels informes mèdics que presenten els seus treballadors. Avui és una taula, però també tenim casos de cadires ergonòmiques, calçat adaptat entre molts altres. Esperem que aquesta situació es resolgui tan aviat com es pugui.

USPAC, arribarà sempre on faci falta per garantir els drets i la salut laboral dels nostres companys i companyes i denunciarem on pertoqui aquestes situacions.

És per això que hem presentat denuncia a Inspecció de Treball per l’incompliment i hem demanat que es declari que el Departament d’Interior, i en concret la Subdirecció General de Prevenció i Riscos Laborals, ha infringit la normativa en matèria de prevenció de riscos laborals.

Aprofitem per recordar que davant situacions i condicions laborals com aquestes contacteu amb el /la delegat/a de referència o envieu e-mail a riscoslaborals@uspac.cat.

 

USPAC, L’ESCUT DELS MOSSOS

Barcelona, 17 de maig de 2022

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.