USPAC DENUNCIA DAVANT INSPECCIÓ DE TREBALL EL POSSIBLE RISC PER AMIANT A L’ABP DE SANT MARTÍ

PDF

51/2022

El 7 de setembre de 2021, es va realitzar una avaluació de Riscos Laborals, a l’ABP de Sant Martí (Barcelona). Una de les mesures era “Comprovar si els baixants o canonades de l’edifici són de fibrociment. En cas afirmatiu, avaluar higiènicament la identificació i presència de les fibres existents en l’aire i actuar en funció dels resultats obtinguts. Retirar el personal de les àrees properes en cas de detectar-se restes de fibres en l’aire.”

Abans d’arribar la data de caducitat que era el dia 08/12/2021, la nostra delegada de Riscos Laborals va fer els tràmits i comprovacions per tal de saber si s’havia dut a terme, sent el resultat NEGATIU. Per tant, es va procedir a fer la corresponent denúncia a Inspecció Treball.

En l’actualitat ja s’ha fet la visita a les instal·lacions amb els inspectors d’Inspecció de Treball i l’empresa de manteniment de les instal·lacions han fet l’anàlisi del material i podem confirmar que la detecció d’amiant a Sant Martí és positiu.

Falta saber si hi ha fibres a l’ambient que , en aquest cas posaria en risc la salut dels nostres companys/es. Fins que no ens confirmi si hi ha fibres a l’ambient, l’edifici és segur.

Us mantindrem informats de qualsevol novetat i des de la USPAC farem tot el que calgui per garantir la salut dels nostres companys/es.

No podem admetre de cap forma aquesta apatia, desídia i imprudència temerària, ja crònica, per part de la Subdirecció de Riscos Laborals i és per aquest motiu que els nostres delegats de Riscos Laborals han denunciat finalment aquests extrems a Inspecció de Treball.

USPAC sempre denunciarà totes aquelles mancances i deficiències que posin en perill o afectin la salut dels nostres companys/es. L’Administració és la garant de la seguretat de tots els seus treballadors i ja estem cansats de ser tractats com a funcionaris de tercera.

Aprofitem per recordar que davant situacions i condicions laborals com aquestes contacteu amb el /la delegat/a de referència o envieu e-mail a riscoslaborals@uspac.cat.

 

USPAC, L’ESCUT DELS MOSSOS

Barcelona, 1 de març de 2022

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.