USPAC TRASLLADA A MADRID LES PRINCIPALS DEMANDES POLICIALS

49/2022

Ahir, 24 de febrer de 2022, USPAC va estar juntament amb el Sindicat de l’Ertzaintza EUSPEL, al Congrés dels Diputats a Madrid per traslladar, en diferents reunions amb grups parlamentaris, demandes compartides entre tots els cossos policials. Vam sol·licitar que s’obri un debat parlamentari i s’adoptin les mesures legislatives corresponents per la seva integració dins del marc jurídic normatiu de l’Estat:
1. Protecció jurídica de l’agent de l’autoritat.

Se sol·licita actuacions d’ofici per part de les Administracions implicades tant en agressions físiques o verbals als agents de l’Autoritat amb l’aplicació del codi penal en el seu sentit més estricte i garantir el compliment íntegre de les penes. L’aplicació del principi d’indemnitat pel qual l’Administració ha de respondre subsidiàriament a totes les lesions a policies.

2. Pena afegida d’inhabilitació especial per a funcionaris de policia.

Modificació de la normativa amb relació a la inhabilitació especial i limitar-la a la duració sense que això impliqui sempre, la pèrdua de la condició de policia. Eliminar la doble pena per la via administrativa, quan hi ha una pena judicial.

3. La regulació de la proporcionalitat en l’ús de la força i de les armes.

Regulació i actualització legislativa amb relació a l’ús de la força i les armes policials
Instem a la modificació i actualització del Reglament d’armes amb la finalitat de restringir-ne el seu accés.
Que en el procés d’aquestes modificacions i actualitzacions es doni veu als representants dels sindicats policials.

4. Proveir de mitjans idonis i suficients per a la tasca policial i garantir una formació continua.

És imprescindible garantir l’ús de les pistoles elèctriques “TASER” i altres mitjans (gas pebre, etc..) per totes les dotacions policials que desenvolupen la seva tasca diària al carrer.

Necessitat urgent de dotar a totes les unitats de càmeres unipersonals amb la finalitat de gravar totes les actuacions policials.

Facilitar la participació dels sindicats de policia en la presa de decisions en l’adquisició del material policial amb la finalitat que es valori la funcionalitat i l’operativitat en pro de criteris merament econòmics.
Establir una formació mínima anual en tots els cossos policials amb relació a l’actualització en matèria de seguretat ciutadana, l’amenaça terrorista i coneixements en medicina tàctica-sanitària. Unificar els protocols formatius per tal de millorar les capacitats operatives en actuacions conjuntes en cas de coincidència d’actuacions.

5. Elaboració d’un pla integral para la prevenció del suïcidi policial i altres trastorns.

Aplicació de la Llei 31/1995 sobre Prevenció de Riscos Laborals amb especial atenció als riscos psicosocials mitjançant un estudi sobre els suïcidis i altres trastorns.
La majoria de cossos policials no estan catalogats com a grup de risc, sol·licitem un protocol urgent en matèria de prevenció del suïcidi policial.

Tanmateix, hem reiterat la nostra oposició a la modificació de la Llei 4/2015 de la protecció de la seguretat de ciutadana informant-los del greuge i risc que suposaria per al treball diari dels agents.

USPAC ha representat i ha registrat un escrit d’aquestes demandes a tots els grups parlamentaris en nom també dels sindicats ASIGULL (Guàrdia Urbana de Lleida), PSU (Guàrdia Urbana de Badalona), USCOP i USPAC PL.

 

Madrid, 25 de febrer de 2022

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.