A GUILLES O TRAGUES O MARXES, DONCS USPAC DENÚNCIA!

PDF

67/2022

Avui el nostre delegat de Riscos laborals ha estat a la comissaria de Sant Andreu per tal de constatar que els Guilles continuen sense tenir material adequat per poder realitzar la seva feina amb uns mínims de seguretat.

USPAC porta des d’agost denunciant aquestes mancances en tots els fòrums on haurien de prendre decisions al respecte: totes les subcomissions de materials, Comité de Riscos i Salut Laboral, reunions regionals, etc…
Hem dut a terme un informe complet sobre l’estat lamentable dels cascs amb el qual avui hem presentat denuncia a Inspecció de Treball.
Des de la Divisió Tècnica, amb la direcció de l’Intendent Saumell només ens donen llargues i excuses sense resultats. Les fotografies parlen per si mateixes.

En l’informe que hem aportat s’ha pogut comprovar:

• Els cascs tenen la seva part interior que es desfà només tocar-la.
• A l’hora de comprovar la data de fabricació dels cascs, no és possible donat que són cascs que estan modificats per la instal·lació dels dispositius de comunicacions i no disposem de les etiquetes de marcatge tant de normativa CE com dades tècniques del fabricant.

Tots aquests arguments han estat exposats a la nostra denúncia a Inspecció de Treball, ja que entenem que la vida útil es redueix en el temps de manera significativa, donat que no és un casc per sortir el cap de setmana o per fer servir com a mètode de transport, sinó que és un EPI laboral el qual es fa servir moltíssimes més hores de l’habitual i per tant, la seva vida útil minva en proporció.

Tenim claríssim que qui pren aquest tipus de decisions des del confort del seu despatx no utilitzaria cap dels cascs dels Guilles. I el que no acceptarem de cap de les maneres és la coacció a la que han estat sotmesos els companys que s’han plantat i han decidit no sortir a treballar sense les mínimes garanties de seguretat, amb amenaces velades de trencar comissions a qui no passi pel tubo.

No acceptarem aquest tipus d’actituds tipus “cabdill mozàrab” per part de certs comandaments, per una unitat que s’ha guanyat el respecte, reconeixement i que és orgull i referent del CME.

 

USPAC, L’ESCUT DELS MOSS@S

22 de març de 2022

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.