JURIDIQUES

ABSOLT UN COMPANY A QUI SE LI DEMANAVA 4 ANYS DE PRESÓ PER DETENCIÓ IL·LEGAL

22/2023

Els fets van ocórrer a la matinada del dia 22/07/2019 a la localitat de Sitges, quan una patrulla va ser comissionada perquè un individu, que va ser expulsat d’una discoteca, continuava molestant a la gent que es trobava allà.

Quan va arribar el vehicle policial, se li va demanar la identificació, però no li va agradar gens. Amb paraules com “treballo en un despatx d’advocats i sé quins són els meus drets”, inicialment va resistir-se i, després, va donar una empenta al company que el va fer caure. En aquell moment se li va dir que quedava detingut per un delicte d’atemptat i, després de continuar colpejant a les mans del company que pretenia endur-se’l, finalment va haver de ser reduït amb l’ajuda de Guàrdia Urbana i auxiliats pel SEM. Durant el trasllat, va trencar la finestra del cotxe mampara “per instint de supervivència”.

Un amic seu va enregistrar l’actuació i va aportar les imatges al Jutjat. Els advocats d’USPAC les van impugnar des del primer moment perquè estaven editades i no reflectien tota l’actuació policial.

Després que l’Audiència Provincial de Barcelona es negués a arxivar el procediment, l’acusació particular va presentar escrit sol·licitant la condemna del company a 4 anys de presó per detenció il·legal i per un delicte de lesions. Tanmateix, el Ministeri Fiscal va demanar la condemna per un delicte de maltractament d’obra.

Finalment, el proppassat 20/01/2023 va tenir lloc la celebració de la vista al Jutjat Penal i que va finalitzar, per una banda, amb l’absolució de l’agent defensat pels serveis jurídics d’USPAC; i, d’altra banda, S.M.N.S. va ser condemnat a 3 mesos de presó com autor d’un delicte d’atemptat a agent de l’autoritat i lesions; multa de 360 euros pel delicte de danys al vehicle policial; a abonar 430 euros en concepte de responsabilitat civil, i a satisfer les costes del procés que ascendeixen a més de 10.000 euros.

 

USPAC, L’ESCUT DELS MOSS@S

31 de gener de 2023

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.