NOTA DE PREMSA – REUS/112

PDF

40/2020

USPAC demana test per la detecció de “covid19” i confinament per tots els agents amb simptomatologia, aïllats i que hagin estat en contacte estret amb positius de la Comissaria de Valls i de la Sala Regional de Comandament de Reus així com mesures més contundents.

Tal i com ja vam demanar el dia 25 de març, mitjançant escrit registrat i posterior comunicat, USPAC exigeix al Departament d’Interior que es faci TEST de SARS-CoV-2 a tots els mossos confinats, els que tenen símptomes i als que han estat en contacte estret amb aquests.

https://www.uspac.cat/sites/default/files/comunicats/2020/37%20-%202020%20Comunicat%20petici%C3%B3%20Test%20SARS-CoV-2.pdf

Degut a la gran propagació d’aquest virus a la Comissaria de Valls, actualment amb dos positius confirmats i ingressats a un hospital i amb 20 agents aïllats i amb simptomatologia demanem mesures urgents i que es facin els test a tots aquests companys per tal d´evitar seguir sent transmissors del virus, cada dia que passa tenim un nou cas i els companys segueixen amb risc de ser contagiats. El primer cas amb simptomatologia el vam tenir el dia 13 de març i el primer positiu confirmat el 23 de març, fins ahir no es va dur a terme la desinfecció de la comissaria. En cas de fer les proves veuríem si els 20 aïllats serien positius i s´hauria de confinar tots els efectius de la comissaria per prevenció.

En el cas de la Sala Regional de Comandament de Reus, ens trobem amb dos casos confirmats i també amb companys amb simptomatologia i aïllats. Les mesures adoptades a aquesta Sala si han estat immediates ja que al dia següent es va desinfectar i estan a l´espera de realitzar test a tots els companys amb simptomatologia i aquells que han tingut contacte estret amb els positius. Des de Subdirecció General de Recursos Humans però ens informen que no tenen test i no saben quan en tindran.

Seguim insistint i portem des del dia 13 de març, en el cas de Valls, que és prioritari fer les proves a tots aquells que tinguin símptomes i aïllar als companys que hagin tingut un contacte estret amb positius confirmats, és la forma de tallar el risc de transmissió del virus. La desinfecció de la comissaria no és suficient si segueixen treballant possibles transmissors.
De no fer-ho seguiran posant en risc a companys, familiars i ciutadans.

Si volem deixar de ser vectors del covid19 s´han de prendre d´una vegada per totes mesures contundents, que passen per fer test, aïllament i confinament si és necessari a la comissaria de Valls i també a la resta de llocs que es trobin en situació similar.

Per ampliar declaracions: Albert Palacio (portaveu sindical): 635 597 054

Tarragona, 28 de març de 2020

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.