RESPOSTA DE SUBDIRECCIÓ A LA PETICIÓ D’USPAC DE CREACIÓ DEL BANC DEL TEMPS I D’ESCAMOTS DE REFORÇ VOLUNTARI A LA RPMB

209/2021

En data 12 de juliol de 2021 USPAC registrava a la Subdirecció General de Recursos Humans la nostra proposta per crear un banc del temps al CME. Amb aquesta mesura els traslladàvem el que podria ser part de la solució a tres grans problemes que tenim en l’actualitat al Cos de Mossos d’Esquadra: conciliació familiar, segona activitat i acumulació d’hores acumulades.

La resposta a la nostra petició és que donaran trasllat al Servei de Suport i Planificació de Personal de la SGRH, amb la finalitat d’analitzar i valorar aquesta proposta en el marc de l’estudi dels horaris del personal del CME que es durà a terme al grup de treball previst per iniciar-se al desembre, quan finalitzi el grup de treball del Pla de Carrera Professional. Estarem molt pendent que es té en compte aquesta proposta que creiem serà de gran benefici per tots, sobretot pel que fa a la conciliació familiar.

També en data 20 de maig de 2021 registràvem un altre escrit per demanar la creació d’escamots de reforç voluntari a la RPMB per afavorir tant la conciliació familiar de companys i companyes destinats allí com per reduir considerablement els desplaçaments diaris a la ciutat de Barcelona. La nostra proposta era la de crear dos escamots addicionals (voluntaris) en torn 7X7, com ja existeix en d’altres regions o unitats. Estem oberts a estudiar propostes similars en benefici dels companys i les companyes.

En certes destinacions podria afavorir que aquests agents reforcessin principalment aquelles franges horàries amb més càrrega de feina, com és el cas de la URIA als torns de matins/dia.

La resposta per part de la Subdirecció ha estat que la proposta realitzada per USPAC requereix l’estudi previ de les implicacions de la seva aplicació i del possible nombre de candidats que s’adscriurien voluntàriament per valorar quines afectacions es podrien produir i com s’han de solapar i complementar aquests escamots.
La Subdirecció recull la proposta, ens diu, amb la voluntat de satisfer les necessitats tant dels efectius com del servei i estudiaran la viabilitat de dur-la a terme.

Esperem que el que sembla, una primera bona voluntat de donar solucions als problemes dels moss@s no es quedi només en estudis i bones intencions i s’arribi a acords ràpids en benefici d’un col·lectiu ja prou castigat en els últims anys.

 

USPAC, L’ESCUT DELS MOSS@S
PER UNA CONCILIACIÓ REAL!

19 d’agost de 2021

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.