ACCIÓ SINDICALGirona

TAMBÉ SÓN PART DEL COS DE MOSSOS D’ESQUADRA

208/2021

Com a organització sindical, hem estat convocats a l’Avaluació de Riscos Laborals de la Unitat Canina, tant del Complex d’Egara, com de la Regió Policial de Girona. Tristament, hem quedat molt sorpresos i decebuts dels vehicles assignats a aquesta Unitat per al transport dels gossos.

Els “gossos-policia” són una part més del cos, realitzen la seva tasca de suport i ajuda a la resta d’unitats del cos, i com a tal, es mereixen que estiguin en unes condicions mínimes, especialment durant el seu transport.

Cap furgoneta d’aquesta unitat, les que estan dissenyades i pensades per transportar gossos, disposa de climatització per a ells. Només la tenen a la part davantera on van asseguts els agents, però els gossos que van tancats a darrera no. Només es disposa d’uns ventiladors instal·lats a les portes que només “mouen” l’aire.

Aquesta situació els afectat durant els transport fins al servei i/o requeriment com quan resten a les seves gàbies, pendents d’una nova intervenció.
I els mesos d’estiu, encara es fa molt més perillós, podent arribar a patir un cop de calor.

Un altre problema afegit és que als vehicles actuals, no hi ha cap possibilitat de contacte visual amb l’animal quan estan circulant, i així poder comprovar el seu estat.

És per aquest motiu, que hem registrat un escrit a la Subdirecció General de Recursos Humans perquè prenguin mesures i modifiquen aquests vehicles, per poder donar unes condicions laborals més dignes per complir amb la seva funció, ja que també són part del Cos de Mossos d’Esquadra.

 

USPAC, L’ESCUT DELS MOSS@S

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.