ATEMPTATS 17-A: DE LA NEFASTA INSTRUCCIÓ DE LA CAUSA A L’ABSÈNCIA DE RECONEIXEMENT DE LES VÍCTIMES

PDF

206/2021

La sort que va tenir Catalunya aquells dies d’agost va ser la professionalitat dels mossos d’esquadra i de la resta de serveis d’emergència. En concret, aquells efectius que van estar a peu de carrer en torns mínim de 12 hores i que, amb la seva actuació, van aconseguir neutralitzar la cèl·lula terrorista i salvar desenes de vides.
Després d’obtenir la seva fotografia, el Major Trapero, amb la medalla del Parlament, ningú es va tornar a preocupar. Prefectura, amagant el número de companys ferits a la Subdirecció d’Ajudes a Víctimes de Terrorisme; el llavors comissari Ferran López, denegant les compensacions que pertocaven a aquells que van estar al dispositiu CRONOS; i, per arrodonir-ho, uns polítics i alts càrrecs del Departament ineptes, arrelats a una estructura polititzada, més preocupada “del què diran” que del cos de Mossos d’Esquadra.

Quatre van ser els agents que van neutralitzar tota una cèl·lula terrorista, quatre agents de Seguretat Ciutadana oblidats i maltractats per totes les administracions. Això únicament pot passar aquí, on les actuacions heroiques que han de servir com a exemple a la ciutadania són vilment amagades.

Una instrucció política i acomplexada de la causa va finalitzar amb la interlocutòria del Magistrat Andreu, recolzada pel Ministeri Fiscal y la Generalitat de Catalunya, on van limitar la responsabilitat dels atemptats als terroristes morts, i no als acusats. La defensa a ultrança d’aquest pacte s’ha vist reflectit a les sessions del judici a Madrid amb unes consignes clares als testimonis preparats prèviament: “perfil baix, els acusats no coneixen els plans, tot s’ha d’acabar amb l’explosió d’Alcanar i en quatre dies ningú se’n recordarà”. 52 anys de presó que considerem un insult a totes les víctimes. USPAC ha interposat recurs d’apel·lació perquè es condemni a Driss Oukabir i Mohamed Houli amb la pena de presó permanent revisable.

 

4 ANYS DESPRÉS, SEGUIM LLUITANT. NI OBLIT NI PERDÓ!

16 d’agost de 2021

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.